JK Neretva

Fabio Senkić najuspješniji dječak u svojoj kategoriji na Kup Grada Sarajeva 2018

Judo klub Neretva iz Mostara na 1. kup grada Sarajeva poveo je svojih devet članova koji su se u Mostar vratili sa osam sjajnih odličja.
Sport / Ostali sportovi | 25. 11. 2018. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Predstavnici JK Neretva u Sarajevu

Ovog vikenda judaši mostarske Neretve nastupili su 1. kupu grada Sarajeva u organizaciji JK Braća Lukač. Turnir se održao u sportskom centru Skenderija a nastupilo je preko 400 natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Judo klub Neretva iz Mostara na ovaj turnir poveo je svojih devet članova koji su se u Mostar vratili sa osam sjajnih odličja. Osvojene su tri zlatne, jedna srebrena i četiri brončane medalje.

Fabio Senkić, dječak do 26 kg (U8) ovaj put se istaknuo kao najbolji u svojoj kategoriji, pobijedivši sve svoje protivnike i tako došao do zlatne medalje. Senkić je imao pet pobjeda nad predstavnicima judo klubova, Sarajeva, Zenice, Cavtata.

Zlatne medalje osvojili su:

  • Fabio Senkić -26 kg (U8) Rino Vrljić -46 kg (U13) Srđan Ajvaz -90 kg (U18)
  • Srebrenu medalju osvojila je:
  • Antonija Jozeljić -63 kg (U18)
  • Brončane medalje osvojili su:
  • Rino Vrljić -46 kg (U15) David Brkić -66 kg (U13) Domagoj Jozeljić -66 kg (U18) Sergej Jarendić -73 kg (U15)

''Ovoga puta malo sportske sreće falilo je za naša dva člana koji se nisu uspjeli domaći medalje, a to su Dani Hadžić kojem je ovo ujedno i drugi nastup u svojoj karijeri te Dragan Paol Senkić'', navode iz JK Neretva.

Kopirati
Drag cursor here to close