Veliki događaj za državu

Europsko prvenstvo u odbojci u BiH: Obavljen ždrijeb, poznati sudionici

U grupi 1 u Zenici će osim naše juniorske reprezentacije koja je nosiltelj grupe igrati Italija, Srbija, Slovačka, Bjelorusija i Poljska.
Sport / Ostali sportovi | 24. 07. 2020. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbojkaški savez BiH uspješno privodi kraju aktivnosti na organizaciji Europskog prvenstva U-19 za odbojkašice koje će se održati usporedo u Zenici i Osijeku od 19. kolovoza do 1. rujna.

U četvrtak je u Luksemburgu održan ždrijeb za ovo natjecanje.

Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH priopćio je imena reprezentacija koje su izvučene u Luksemburgu.

U grupi 1 u Zenici će osim naše juniorske reprezentacije koja je nosiltelj grupe igrati Italija, Srbija, Slovačka, Bjelorusija i Poljska.

''Mi ovdje ne možemo pričati o jačini grupa. Obje grupe su kvalitetne. Utakmice počinju od 22. kolovoza. Bit će odigrano pet utakmica. Ovdje će se igrati i polufinale i finale. U ovoj situaciji je najbitnije zdravlje sportaša i posjetitelja te da sve prođe u najboljem redu. Nadamo se da će nam CEV odobriti i prisustvo publike“, izjavio je Alija Fatić.

Milanko Mučibabić ispred Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine uručio je vrijednu sportsku opremu Odbojkaškom savezu BiH.

''Posebno treba istaknuti zalaganje Organizacijskog odbora i Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića u pripremi prvenstva. Bez velikih natjecanja nema ni velikih rezultata ni sporta. Ovo predstavlja i sport i BiH, kako u Europi, tako i u svijetu”, kazao je Milanko Mučibabić.

Miloš Jelčić, predsjednik Odbojkaškog saveza FBiH i direktor Europskog prvenstva je istaknuo kako su od samog početka naišli na susretljivost grada Zenica.

“Svi su željeli da ovaj turnir u Zenici uspije. Iako imamo posebnu situaciju s koronavirusom i tome smo se prilagodili, nadamo se da će prvenstvo početi na vrijeme i da će organizacijski biti spremno za najveći izazov”, izjavio je Jelčić.

Prisutnima se u ime Zlatnog sponozora BH Telecoma obratio direktor poslovnice u Zenici Namir Škaljo. Kenan Uzunović u ime grada Zenica koji je generalni pokrovitelj je istaknuo da je Grad Zenica na raspolaganju svim sportskim savezima u organizaciji ovakvih događaja.

Polufinalni mečevi u okviru Europskog prvenstva U-19 za juniorke igrat će se u Zenici 29. kolovoza dok su u nedjelju 30. kolovoza na programu mečevi za treće mjesto, kao i finalni meč koji će biti odigran u 20 sati.

U grupi 2 u Osijeku će osim domaćina Hrvatske igrati Rusija, Turska, Njemačka, Bugarska i Francuska.

Kopirati
Drag cursor here to close