U Zenici

Europsko prvenstvo u odbojci: BiH nema realne šanse za medalju

Bjeloruskinje su se pridružile Poljskoj sa stopostotnim učinkom – dvije pobjede iz isto toliko mečeva (Srbija ima dvije pobjede iz tri meča).
Sport / Ostali sportovi | 25. 08. 2020. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Bjelorusije svladala je sa 3-1 u setovima (20-25, 26-24, 25-19, 25-21) reprezentaciju Slovačke, a Srbija sa 3-0 reprezentaciju Bosne i Hercegovine (25-23, 25-11, 25-13) u okviru 3. kola grupe 1 Europskog juniorskog prvenstva u odbojci CEV U19 2020. koja svoje mečeve igra u Zenici.

Bjeloruskinje su tako se pridružile Poljskoj sa stopostotnim učinkom – dvije pobjede iz isto toliko mečeva (Srbija ima dvije pobjede iz tri meča).

Ove reprezentacije imaju i najviše šansi da zauzmu prva dva mjesta u grupi koja vode u polufinale u kojem bi trebali odmjeriti snage u subotu u Gradskoj Areni “Husejin Smajlović” protiv dvije prvoplasirane ekipe iz grupe 2, koja igra svoje mečeve u Gradskom vrtu u Osijeku.

Ivan Milenković, pomoćni trener Srbije, izjavio je nakon meča da je njegov tim bio favorit, ali da su "ušli malo stisnuto u prvi set".

''Ali kasnije kada su se djevojke opustile, sve je došlo na svoje i zasluženo smo pobijedili sa 3-0. Na nama je da pokušamo pobijediti Poljsku i izborimo polufinale. Taj meč je odlučujući. Tko pobijedi ide dalje'', kazao je on.

Goran Savić, pomoćni trener BiH, također je rekao da je Srbija ušla u meč malo pod pritiskom.

''Mi smo stvarno odigrali dobro prvi set, imali čak i priliku kod 23-23 imali napad. Poslije, u drugom i trećem setu našu igru je uništio loš prijem. A onda su i ostali elementi igre takođe postali loši i poraz je bio neminovan'', zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close