Sedam natjecatelja tri zlatne medalje

Europski prvaci iz karate kluba Mostar

Svoj veliki doprinos na EP i ovaj su put dali članovi karate kluba Mostar, njih sedam koliko je nastupilo i koji su između ostalog osvojili tri pojedinačne zlatne medalje.
Sport / Ostali sportovi | 13. 12. 2018. u 21:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od petog do devetog prosinca u Portorožu je održano Europsko prvenstvo u tradicionalnom karateu. Reprezentacija BiH predvođena predsjednikom Saveza Redžepom Gradženom i izbornikom Salihom Grbićem ostvarila sjajne rezultate.

Ukupno je osvojeno 15 medalja, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Svoj veliki doprinos i ovaj su put dali članovi karate kluba Mostar, njih sedam koliko je nastupilo i koji su između ostalog osvojili tri pojedinačne zlatne medalje. Ena Dizdarević je osvojila zlatnu medalju u kategoriji seniorki Kate pojedinačno.

"S obzirom na osvojeno zlato prošle godine na Svjetskom prvenstvu, bilo je malo pritiska, jer sam morala opravdati medalju koju sam osvojila u Rumunjskoj. Kada osvojite medalju na svjetskom, onda se od vas očekujete da to isto napravite i na europskom prvenstvu, a to nije nimalo lako. Konkurencija je bila izuzetno jako, ali uspjela sam. Iz natjecanja u natjecanje konkurencija je sve jača i jača, ovaj put je na Europskom prvenstvu nastupilo više od 1500 natjecatelja iz 28 zemalja. Nije lako osvojiti medalju, da ne govorim koliko je potrebno truda, rada da bi ste postali svjetski prvak. A kada to napravite, onda je još teže ostati na vrhu", naglašava Ena Dizdarević.

Njen kolega Aldin Karailo u Mostar se iz Portoroža također vratio sa zlatnom medaljom. On je bio najbolji u poluteškoj kategoriji. Na putu do zlata Aldin je ostvario pet pobjeda u više nego jakoj konkurenciji među 400 natjecatelja.

"Nije bilo lako, na putu do finala sam eliminirao predstavnike Njemačke, Mađarske, Srbije, dok su posljednja dva protivnika bili borci iz Italije. U finalu sam bio odličan, uspio sam plasirati udarce onako kako sam planirao i na kraju sam slavio s čistih 9:3", prepričao je svoj nastup Karailo.

Za treće zlato pobrinuo se mladi Nermin Jašarević i to u apsolutnoj kategoriji, ali u uzrastu do 21 godine. Njegov rezultat ima još veću težinu kada se zna da on ima 18 godina i da je ovaj put nastupio u društvu svojih starijih kolega.

"Ja imam iskustva jer sam ranije nastupao čak i u seniorskoj kategoriji na pojedinim turnirima. Osam mjeseci sam se pripremao za ovo prvenstvo, ispunio sam svoj cilj. U finalu sam uspio pobijediti trostrukog prvaka iz Rumunjske, finalnu borbu sam dobrim dijelom riješio u prvih dvadeset sekundi", naglasio je Jašarević, koji je bio srebrni još u kategoriji do 75 kilograma, uzrast do 21 godine.

Blizu zlatne medalje bila je i Rijalda Džiho koja je u borbama pojedinačno na kraju zaustavljena u finalu.

“Iskreno, nisam očekivala ovakav rezultat jer je konkurencija bila izuzetno jaka. Na putu do finala imala sam teške, neugodne protivnike, u finalu sam bila blizu, ali sam tijesno poražena, 3:2. Prošle godine sam u uzrastu do 21 godine bila brončana, sada srebrna ali mislim da ima dovoljno prostora za napredak i da ću na narednom velikom natjecanju uzeti zlato”, kaže Rijalda koja je sa svojim kolegicama uspjela doći i do srebrne medalje u konkurenciji ekipno – kate. Zanimljivo, Rumunjke su uzele zlato za 0.3 poena.

Članovi karate kluba Mostar polako se okreću prvom sljedećem velikom natjecanju, a to je Svjetsko prvenstvo iduće godine u Stuttgartu.

Kopirati
Drag cursor here to close