Nasljednik

Emir Balić: Želim da me nadmaši Lorens Listo

Lorens Listo je osvojio 11 puta prvo mjesto. Uzoran je sportaš, čovjeka i može biti primjer svim mladim skakačima
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2018. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni skakač sa Starog mosta Emir Balić ne krije oduševljenje mladim skakačem Lorensom Listom.

''Lorens Listo je osvojio 11 puta prvo mjesto. Uzoran je sportaš, čovjeka i može biti primjer svim mladim skakačima. Moja je želja da me on nadmaši, ali da ne osvoji 13 puta prvo mjesto, već bar 20 puta.  Znate, nije lako skakati lastu. Ja sam s Orlandom Duqueom razgovarao o tome. On kaže:  „Naši su skokovi kompliciraniji, a vaši su teži. Nema tog čovjeka koji bi me mogao natjerati da ja skočim sa Starog mosta na glavu“, rekao je Balić u intervjuu za Dnevni list.

Balić je otkrio tajnu mostarskih skokova.

''Znate kako mi skačemo na glavu, laste. Mi Mostarci skačemo tako što poletimo iznad Starog mosta i ne upadamo direktno na glavu jer je Neretva duboka samo četiri i pol metra ispod Starog. Ulazimo u vodu, mi koji skačemo na glavu, svega ni cijeli metar. Rukama razbijamo vodu, tu ima svakako i udara. Ja sam skočio 1000 skokova i to sada osjetim i na svojoj kičmi. Mene je upitao poznati neurokirurg doktor Haso Sefo, kad mi je gledao magnetnu rezonancu, „Interesantno, kičma ti je normalna, a vratni pršljenovi su ti kao da si violinu svirao, a ne skakao“.

Znate što je tajna, Mostarci, koji su pravi skakači, oni rukama razbijaju vodu i taj prvi udar u vodu rukama razbiju. Točnije, prave prostor za ulaz. Zato je Orlando rekao da nema te cijene za koju bi na glavu skočio'', rekao je Balić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close