Borba za svjetsku titulu

Emil Markić za Bljesak: "Protivnik je opasan, pogotovo u prvim rundama"

Profesionalni boksač iz Mostara Emil Markić imat će 24. ovog mjeseca borbu s Britancem Callumom Johnsonom u Londonu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2021. u 13:27 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

37-godišnji Emil Markić vrlo brzo ponovno će u ring. Mostarac će u Londonu imati meč protiv domaćeg boksača Calluma Johnsona, 35-godišnjeg boksača koji je u karijeri izgubio samo jedan meč i to za IBF svjetski pojas prvaka u poluteškoj kategoriji, ali ga je u toj borbi svladao Artur Beterbiev. 

Ovo će biti borba za upražnjeno mjesto prvaka u WBO Global verziji u lakoteškoj kategoriji, a održat će se u York Hallu u Londonu.

“WBO Global titula je nešto kao zamjenska titula za svjetsku titulu. Ona je najjača titula poslije titule svijeta. Osvajač te titule ima pravo da boksa direktno za svjetski naslov”, objašnjava za Bljesak.info Emil Markić.

Njegov novi protivnik ima u Britaniji nadimak “The One” i ima prilično impresivan niz iza sebe, ali zadnju svoju borbu imao je prije više od dvije godine. 

“Johnson je broj jedan borac u Velikoj Britaniji. Voli se potući i najopasniji je u prvim rundama. On nije boksao dvije godine, ali je bio čitavo vrijeme u treningu pa bi vjerojatno imao borbu u prošloj godini, da nije bilo pandemije koja nas je sve poremetila”, dodao je Markić.

BT Sport / Promidžbeni plakat za borbu

I njega je, kao i svakog na svijetu, ova pandemija izbacila iz normalnog života, ali Markić smatra da nije ispao iz forme.

“Uvijek sam u dvorani i uvijek sam u solidnoj formi. Za ovaj meč smo tek neki dan saznali tako da smo imali ukupno samo neki mjesec dana za pripreme. To nije idealno ali s obzirom da sam stalno u treningu i da je ponuda bila dobra, prihvatio sam borbu bez razmišljanja”.

Emil Markić ima omjer 32-2 (24 KO), zadnji meč protiv Živkovića u Prijedoru lako je dobio, a zadnji poraz datira još od prije četiri godine (Umar Salamov). Njegov sljedeći meč, protiv Calluma Johnsona, mogao bi mu puno donijeti.

“Svaki meč je jednako važan za mene, a Johnsonu bi pobjeda donijela mogućnost da se izravno boksa za svjetski naslov po WBO verziji. Ja sam još uvijek postavljen kao 15 izazivač svijeta po WBO verziji, tako da bih teoretski još uvijek mogao dobiti priliku za borbu za svjetski pojas”, zaključio je Emil Markić za Bljesak.info.

Treninzi u doba korone

Emil Markić probao nam je dočarati koliko je pandemija korona virusa utjecala na život profesionalnog boksača. Jer dok su timski sportovi bili zabranjeni, ni individualnim sportašima nije bilo lako.

“Dok su nam prošle godine bile zatvorene teretane i dvorane utjecalo je dosta na treninge. U tom vremenu sam trenirao uglavnom vani. Objesio bih negdje vreću na neko stablo pa je udarao, trčao po šumi ili radio neke improvizirane vježbe snage”.

Kopirati
Drag cursor here to close