Boks

Elvir Šendro obranio naslov prvaka BiH

Sport / Ostali sportovi | 30. 04. 2017. u 19:21 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Živinicama je održano 24. Pojedinačno prvenstvo BiH u boksu, na kojem je za BK Mostar nastupio Elvir Šendro, koji je bio zlatni u konkurenciji do 91 kg.

Šendro je u eliminacijskom meču pobjedio Branislava Danilovića iz BK Slavija, u polufinalu je bio bolji od Semira Jukovića (BK Ilidža), a u finalom meču u ringu se nije pojavio Luka Klarić pa je Elvir obranio titulu prvaka bih i proglašen je najboljim tehničarom prvenstva.

“Naravno, ništa nebi bilo moguće bez kluba za koji se borim i koji finansira moje troškove, još jednom da se zahvaljem upravi kluba kao i trenirima Semiću i Cokiću te ostalim članovima koji mi pomažu u pripremama”, izjavio je Šendro.

“Puno sam se spremao za ovo prvenstvo, jer je ovo viza za velika natjecanja izvan BiH. Naravno, zahvalio bih se svim profesorima sa Nastavničkog fakulteta, odsjek sport i zdravlje, sto toleriraju moje izostanke radi treninga, bez kojih bi teško mogao napraviti rezlutat i što opravdavaju moj rad”, dodao je.

“Poželio bi ovim putem sreću Emilu Markiću koji se sljedećeg vikenda bori za svjetsku titulu, veliki sam optimist da će pokazati svoj kvalitet na svjetskoj razini. Samim pozivom da boksa za titulu, dokazao je svoju kvalitetu”, zaključio je Šendro.

Za BK Mostara nastupio je je i Hamza Marić, koji je u eliminacijskom meču pobjedio Esmira Mehmedbašića, dok je u polufinalu poražen od Mehameda Dedovića.

Kopirati
Drag cursor here to close