Uoči Dubaija

Džumhur: Wawrinka je opasan, ali u posljednje vrijeme i ja dobro igram

Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2017. u 14:44 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur nakon nastupa na dva turnira u SAD-u doputovao je u Dubai gdje će nastupiti na turniru Serije 500.

Džumhur nije imao puno sreće u žrijebu s obzirom na to da se u prvom kolu sastaje s drugim nositeljem i trećim igračem na ATP listi, Švicarcem Stanom Wawrinkom.

Sarajlija je svjestan težine ždrijeba i posla koji ga očekuje, ali naglašava da će učini ti sve da pruži snažan otpor.

“U Dubaiju me čeka dosta težak zadatak kao i prošle sedmice. Opet igram protiv igrača koji ima iskustvo osvajanja Grand slama. Definitivno težak ždrijeb, prošle godine je Wawrinka osvojio ovaj turnir i ovdje se sigurno osjeća dobro. Međutim i ja sam u protekle dvije sedmice igrao dobro, imao sam nekoliko dobrih pobjeda, odličan sam bio protiv Del Potra, ali nažalost nisam pobijedio. No, zadovoljan sam igrom”, kazao je Džumhur.

Nada se da će u istom ritmu nastaviti i protiv Wawrinke, s kojim će odmjeriti snage u utorak navečer.

“Da bih nešto napravio, moram biti na visini zadatka. Nadam se da me razlike u vremenskim zonama neće poremetiti i da ću sutra uveče odigrati dobar meč te biti fizički spreman da izdržim te napore. Nadam se da ću se uspjeti još odmoriti nakon 14 sati leta iz Amerike do Dubaija i dati sve da pružim dobar meč i još jednom pokažem da mogu igrati protiv najboljih na svijetu”, naglasio je najbolji bh. tenisač. 

Kopirati
Drag cursor here to close