Adria Tour

Džumhur: Ostaje žal što meč protiv Đokovića u Sarajevu nije održan

Kako je Džumhur kazao danas na konferenciji za medije, ideja za takav događaj postoji već duže vrijeme, a Đoković već duže vrijeme ima želju da dođe u Sarajevo.
Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2020. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bh. tenisč Damir Džumhur trebao je ovog mjeseca u Sarajevu igrati egzibicijski meč protiv najboljeg tenisača današnjice Novaka Đokovića. 

Kako je Džumhur kazao danas na konferenciji za medije, ideja za takav događaj postoji već duže vrijeme, a Đoković već duže vrijeme ima želju da dođe u Sarajevo. 

''Ostala je velika žal što meč nije održan. Novak mi je uvijek govorio da želi doći u Sarajevo da odigramo takav meč. To bi mnogo značilo i meni, ali i polularizaciji tenisa u BiH i našim mladim tenisačima. Mi smo u kontaktu i vjerujem da će se takav događaj održati čim se stvore uvjeti'', izjavio je bh. tenisač. 

Osvrnuo se i na Adria Tour, turnir koji je Đoković organizirao, a koji je doživio katastrofu nakon što je koronavirus ušao među igrače.

''Svijetu je trebao krivac u vidu poznate osobe, pa su se sada svi okomili na Novaka, ali vjerujte da je on sve učinio u najboljoj namjeri. Htio je da se svi vratimo tenisu i uživamo u tom prelijepom sportu'', rekao je Džumhur. 

Dodao je da bi se volio vratiti u Beograd i nastaviti igrati teniske turnire koje je organizovao Janko Tipsarević, ali da to vjerojatno neće biti moguće zbog trenutnih događanjau tom gradu. Nije siguran ni da će grand slam US Open biti održan s obzirom da veliki broj tenisača ne želi otputovati u SAD pod trenutnim okolnostima. 

''Svi sportovi su se vratili nakon pauze, ali tenis je u najtežoj poziciji jer igrači moraju mnogo putovati. Ja osobno sam jedan od onih kojih žele igrati, ali ne znam da li će nam situacija dozvoliti'', dodao je.

Damirov otac i trener Nerfid Džumhur rekao je da su teniski tereni na Koševu bili idejno rješenje za meč između Damira i Novaka Đokovića, ali da su prethodno razmatrane lokacije poput parkinga na Trebeviću ili parking kod mosta Suade Dilberović i Olge Sučić. 

Osvrnuo se i o statusu vrhunskog sportaša za Damira, o čemu je u medijima bilo riječi u proteklom periodu. Naglasio je da je Damir ispunio normu za dobivanje tog statusa, ali da je njegova prijava odbijena od nestručnih ljudi. 

''Ipak smo nastavili borbu i Damir je osigurao status koji zaslužuje'', zaključio je Nerfid Džumhur. 

Kopirati
Drag cursor here to close