2. kolo US Opena

Džumhur: Nisam u formi, ali želim odigrati dobro protiv Federera

Sarajlija je u karijeri dvaput igrao protiv Federera i oba puta ja poražen, a ovoga puta želi pružiti nešto bolju partiju protiv trenutno trećeg igrača svijeta.
Sport / Ostali sportovi | 28. 08. 2019. u 10:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur danas će igrati meč 2. kola US Opena protiv legendarnog Švicarca Rogera Federera.

Sarajlija je u karijeri dvaput igrao protiv Federera i oba puta ja poražen, a ovoga puta želi pružiti nešto bolju partiju protiv trenutno trećeg igrača svijeta.

Džumhur, koji trenutno zauzima 99. mjesto ATP liste, u prvom kolu je savladao Francuza Elliota Benchetrita (227. ATP), a naglašava da je u tom duelu osjetio pritisak zbog loših partija i brojnih ozljeda koje su pratile njegovu sezonu. 

''Već u prvom meču osjetio sam pritisak uzrokovan lošim stvarima koje me prate tijekom sezone. Gubio sam samopouzdanje, a to je uzrokovalo i lošu formu'', rekao je Džumhur. 

Tenisač ističe da mu je godila promjena trenera, te da novi trener Petar Popović pozitivno utiče na njegovu igru. 

''Možda neću imati najbolje rezultate odmah na početku, ali dat ću si vremena. Dobro nam ide, profesionalci smo i znamo čemu težimo. Iako trenutno nisam u dobroj formi, očekujem da će se to promijeniti do kraja godine'', izjavio je Džumhur. 

Nada se dobroj partiji protiv Federera, jer u ovoj godini nije imao mnogo mečeva protiv renomiranih protivnika. 

''Početkom godine sam igrao protiv Đokovića i Wawrinke. Protiv Federera sam igrao dvaput u karijeri i pružio dobre partije, ali ovaj put želim više od toga. Želim da igram dobro i ostvarim dobar rezultat. Ovo je meč u kojem mogu da pokažem gdje sam trenutno i šta do kraja sezone mogu ostvariti'', objasnio je Džumhur. 

Meč između Džumhura i Federera će biti odigran danas iza 19 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close