Tenis

Džumhur: Haase je u odličnoj formi, nisu pomogla ni bolna leđa

Sport / Ostali sportovi | 02. 03. 2017. u 15:46 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Dubaiju, nakon što je poražen od Nizozemca Robina Haasea.

Džumhur je u dosadašnja dva meča s Haaseom upisao dvije pobjede, ali je Nizozemac danas bio bolji protivnik i zasluženo slavio. Sarajlija ističe da je loše servirao u prvom i trećem setu, zbog problema s leđima još od meča s Wawrinkom.

“Znao sam da je neugodan igrač, ove godine igra u odličnoj formi, a nakon ovog rezultata će ponovo ući u prvih 50. Servirao je jako dobro, bolje nego što sam očekivao, a s druge strane ja sam imao problema na svom servisu što je posljedica još od meča s Wawrinkom kada sam osjetio bol u leđima”, istakao je Džumhur nakon meča.

U drugom setu je zaigrao bolje i uspio da izjednači, ali je problem sa servisom počeo u odlučujućem setu.

“Jedan break sam vratio, ali drugi nisam uspio. Borio sam se maksimalnom i davao sve od sebe, a izgubio sam od igrača koji je u odličnoj formi”, dodao je.

Ističe da je uprkos porazu zadovoljan nastupom u Dubaiju.

“Velika pobjeda protiv Wawrinke, a potom i nad Granollersom, novi ranking karijere. Definitivno napredujem. Igrao sam sa dva velika igrača i pobijedio i moram biti zadovoljam. Dižem formu i to je ono najbitnije. U posljednje tri sedmice dva četvrtfinala na jakim turnirima, nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama”, naglasio je Džumhur.

Već sutra putuje u SAD gdje će se pripremati za Masters turnire u Indian Wellsu i Miamiju.

Kopirati
Drag cursor here to close