ATP Doha

Džumhur bez šanse protiv Đokovića

Đoković je dominirao, Damir nije imao niti jednu break priliku.
Sport / Ostali sportovi | 01. 01. 2019. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svega 55 minuta trajao je meč prvog kola ATP turnira u Dohi. Igra najbolje rangiranog bosanskohercegovačkog tenisača je dobrim dijelom podsjetila na veći dio prošle sezone.

Puno neforsiranih pogrešaka, skroman prvi servis, jako malo osvojenih poena na drugom servisu. Đoković je dominirao, Damir nije imao niti jednu break priliku.

Novak je meč otvorio sa jednim breakom, tri vezana gema u kojima je ispustio četiri poena. Damir je uspio smanjiti na 1:3, ali to je bilo sve u prvom setu.Đoković je napravio još jedan break u šestom gemu. U tom prvom setu Džumhur je na drugom servisu osvojio dva poena, Novak je na prvom servisu izgubio tri.

Na početku drugog seta Damir je uspio spasiti čak četiri break lopte, ali je opet posrnuo već u narednom servis gemu. Slično kao u prvom setu, do kraja meča Đoković je s još jednim breakom, ukupno četvrtim zaključio posao 6:1, 6:2. Gledajući ukupnu statistiku, Damir na kraju imao 54 posto servisa, ukupno je u cijelom meču osvojio 32 poena.

Novak će u drugom kolu igrati protiv Mađara Fucsovicsa, dok će Damira nastup u Dohi nastaviti kroz turnir parova. Džumhur u konkurenciji parova igra zajedno sa Dušanom Lajovićem. Ova kombinacija je u prvom kolu iznenadila prve nositelje Olivera Maracha i Matu Pavića 6:4, 1:6, 10:7, pa će za prolaz u polufinale igrati protiv Marka i Novaka Đokovića.

Kopirati
Drag cursor here to close