Judo klub Hercegovac

Dvanaestogodišnja Nika Zovko bilježi izvrsne rezultate na natjecanjima

Judo klub Hercegovac jedan je od najjačih sportskih kolektiva u gradu na Neretvi.
Sport / Ostali sportovi | 07. 11. 2020. u 19:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvor fotografije: Facebook / Nika Zovko, Judo klub Hercegovac

Judo klub Hercegovac jedan je od najjačih sportskih kolektiva u gradu na Neretvi.

To je dokazano i na nedavno održanom Državnom prvenstvu u Istočnom Sarajevu na kojemu je posebno briljirala mlada Nika Zovko koja je po treći put uzastopno postala prvakinja države.

Dvanaestogodišnja Nika osim fantastičnog niza na državnim prvenstvima, može se pohvaliti i zlatnim odličjem s Balkanskog prvenstva prošle godine održanog u Rumunjskoj.

Na tome prvenstvu članovi najstarijega mostarskoga judo kluba osvojili su šest odličja, od čega tri zlata, dvije bronce i jedno srebro. Prvo od njih osvojila je upravo Nika, koja ističe kako je na tom prvenstvu Hercegovac potvrdio da pripada vrhu europskog juda.

''Bila sam jako uzbuđena što sam osvojila zlatnu medalju i posebno pamtim potporu trenera Marka Zrimšeka koji je najzaslužniji što sam postigla taj uspjeh''.

Nika je u toj godini došla do zlata i na jednom od najjačih međunarodnih judo turnira u njemačkom Frankfurtu. Ove godine zbog pandemije COVID-a 19, mnogi turniri su otkazani. Jedino je održano državno prvenstvo na kojemu je ponovno uzela zlato.

''Sretna sam što sam i ove godine osvojila zlatnu medalju na državnom prvenstvu i što sam nastavila svoj niz pobjeda koji traje već treću godinu'', kazala je Nika te dodala kako je prve sportske korake napravila u školi sporta Sport talent, odakle je prešla u Judo klub Hercegovac.

Ne sumnjamo kako će Nika i dalje predano raditi i osvajati najsjajnija odličja, kako na domaćim tako i na najjačim europskim smotrama ovoga sporta.

Izvor fotografije: Facebook / Nika Zovko, Judo klub Hercegovac
Kopirati
Drag cursor here to close