Najbrojnija ekipa

Dva juniroska državna zlata za Hercegovac, mlađi članovi uspješni u Vršcu

Hercegovac je na prvenstvo države izveo 14 svojih članova koji su putem kvalifikacija osigurali nastup i time bio jedna od najbrojnijih ekipa na natjecanju.
Sport / Ostali sportovi | 13. 05. 2019. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog je vikenda održano judo prvenstvo za juniore i starije dječake i djevojčice u Vitezu. Hercegovac je na prvenstvo države izveo 14 svojih članova koji su putem kvalifikacija osigurali nastup i time bio jedna od najbrojnijih ekipa na natjecanju.

Na turniru sudjelovalo je preko 40 klubova iz Bosne i Hercegovine i oko 300 natjecatelja.

Najuspješnijim iz redova Hercegovca su se pokazali juniori Danica Jurić -78 i David Pušić -73 koji su u subotu postali novi-stari prvaci države u ovom uzrastu. Osim njih brončane medalje za Hercegovac u juniorskoj konkurenciji osvojili su i Anđela Jurić -70 te Domagoj Pušić -60. U konkurenciji starijih dječaka brončane medalje su osvojili Matej Jandrić -46 i Petar Kožul -55.

Na korak do medalje zaustavljeni su Ina Ravlić, Martino Prce i David Senkić u konkurenciji starijih dječaka i djevojčica a u konkurenciji juniorki na korak do medalje zaustavljena je Lana Gačić koja je u borbi za medalju poražena od klupske kolegice Anđele Jurić.

Osim gore nabrojanih Hercegovac su još predstavljali Dragan Miletić, Filip Lončar, Luka Martinović i Rafael Šunjić no ovaj put nisu se uspjeli okititi medaljama. Trenutno Hercegovac broji 28 državnih medalja u ovoj godini čime spada u jedan od najuspješnijih judo klubova u Bosni i Hercegovini.

Foto: JK Hercegovac Mostar / Mlađi članovi uspješni u Vršcu

Osim prvenstva države mlađa ekipa Hercegovca sudjelovala je na međunarodnom judo turniru u 500 kilometara udaljenom Vršcu u Srbiji. Turnir je trajao dva dana i okupio je 600 sportaša iz čak 15 zemalja(Bul, Hrv, Rom, Mol, Cyp, Mne, Slo, Ita, Hun, Gre, Aut, Mak, Ukr, Srb i BiH).

Ekipu Hercegovca predstavljalo je 7 članova a njih 6 vratilo se s medaljama oko vrata i to dva zlata (Nera Prce i Katja Tomić), jedno srebro (Nikola Dankić) i tri bronce (Niko Novak, Vana Šarac i Lorena Vučić). Klub je još predstavljao i Leon Andačić ali ovaj put je ostao bez medalje.

Kopirati
Drag cursor here to close