Rukomet

Duvnjak: U životu nisam odigrao ovakvu utakmicu

''Toliko toga nam se i poklopilo, ali u polufinalnim utakmicama sreću treba i zaslužitii, kazao je.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2020. u 23:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan hrvatske muške rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak s osam je golova predvodio svoju momčad do 29-28 pobjede protiv Norveške nakon dva produžetka u polufinalu Europskog prvenstva u Stockholmu te je s pravom po završetku dvoboja proglašen igračem utakmice.

"Ja u životu još nisam odigrao ovakvu utakmicu, mogla je otići i na jednu i na drugu stranu, ali mi smo pokazali onaj hrvatski karakter koji nas krasi čitavo prvenstvo. Nismo se predavali, i kada smo padali s nogu mi smo nastavili igrati. Toliko toga nam se i poklopilo, ali u polufinalnim utakmicama sreću treba i zaslužiti i ja mislim da smo zasluženo pobijedili. Utakmicu ne može pobijediti pojedinac, a dokaz je ova utakmica", izjavio je Duvnjak koji je opisao i svoje stanje tijekom produžetaka.

"Ja se ne sjećam pola toga što se dogodilo u produžetku. Isključiš se, samo gledaš u semafor, koji je rezultat i koja je minuta. Izgubili smo prije tri godine u polufinalu Svjetskog prvenstva od Norvežana u Francuskoj nesretno, ovo nije nikakav revanš, ali to je jednostavno tako, ponekad pobijediš, ponekad izgubiš", prenosi Hina.

Osvrnuo se Duvnjak i na strijelca pobjedničkog pogotka Željka Musu kojemu je taj šut pet sekundi prije kraja bio ujedno i jedini na utakmici.

"Željko je veliki pozitivac, dobri duh reprezentacije i onda mu se to ovako i vrati".

Posljednju akciju opisao je i drugi hrvatski kružni napadač uz Musu, Marino Marić:

"Nakon što je Šego obranio onu zadnju loptu, svi smo potrčali naprijed i nevjerojatno mi je drago da je baš Željko postigao pobjednički gol. Čovjek se toliko trudi u obrani, ja sam dobio napadačku rolu, a onda on dobije ključnu loptu. Ovo ide u povijest hrvatskog sporta".

Upitan o finalnoj utakmici u kojoj će Hrvatska u nedjelju od 16.30 sati za svoje prvo europsko zlato igrati protiv pobjednika susreta Španjolska - Slovenija, Marić je odgovorio:

"Još ne razmišljamo o finalu, sada smo prazni i večeras ćemo samo uživati. Spavat ćemo slatko s osiguranom medaljom, a onda sutra kreće priprema za finale u kojem nas čeka potpuno drugačiji protivnik. Sigurno će biti taktički posloženiji. Najvažnije je rekuperirati se i vratiti tijelo u normalu".

Kopirati
Drag cursor here to close