Taekwondo

Državno prvenstvo: Cro Star u Mostar donio pet medalja

''Naš podmladak je imao odličan nastup. Nije im bilo lako u punim kategorijama iskusnijih natjecatelja, no pokazali su da na njih i ubuduće možemo definitivno računati'', rekla je trenerica Klaudia Marić.
Sport / Ostali sportovi | 20. 06. 2021. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu se u Zvorniku održalo državno taekwondo prvenstvo, na kojem je nastupilo preko 500 natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine. Mostarski taekwondo klub Cro Star, koji vodi trenerica Klaudia Marić, imao je više nego uspješan nastup.

Sedam natjecatelja se izborilo za 5 medalja, srebro i 4 bronce, no kad se istakne da su se za te medalje ponosno izborili mlađi uzrasti, kojima je ovo drugi ili treći nastup, onda je taj uspjeh još i značajniji.

''Naš podmladak je imao odličan nastup. Nije im bilo lako u punim kategorijama iskusnijih natjecatelja, no pokazali su da na njih i ubuduće možemo definitivno računati'', rekla je trenerica Klaudia Marić.

Iva Marić je postala viceprvakinja države. Njen uspjeh posebno treba istaknuti.

Iva se tek ove godine počela natjecati. Odradila je dva turnira, na kojima je osvojila čak 4 medalje: 2 zlata, srebro i broncu. Nikad ne propušta trening i daje sve od sebe, pa je ovaj uspjeh na državnom prvenstvu bio za očekivati. Posebno treba istaknuti njenu polufinalnu borbu, gdje je pokazala veliku nadmoć nad protivnicom, koju je pobijedila na prekid, priopćeno je iz taekwondo kluba Cro Star.

Foto: Cro Star Mostar /  Cro Star u Mostar donio pet medalja

Iva Grbešić, Ana Grbešić, Iva Šunjić i Luka Bošnjak su treći u državi. Luka Bošnjak je u ovoj godini već osvojio zlato i tri bronce, a Ana Grbešić, Iva Grbešić i Iva Šunjić su se u 2021. okitile broncama.

''Kao što vidite, naša mlada ekipa se redovno natječe i redovno osvaja medalje. Za njih je nastup na ovom državnom prvenstvu velika stvar, te zaslužuju veliku pohvalu'', dodala je trenerica Klaudia Marić.

Na državnom prvenstvu su još nastupili Josip Bevanda i Nika Šunjić, koji se nisu uspjeli izboriti za medalju.

Kopirati
Drag cursor here to close