Giro di Sarajevo

Državno biciklističko prvenstvo: Dominacija Zmaja od Bosne

Prvenstvo je održano na atraktivnoj lokaciji A Trasnferzale u naselju Dobrinja, a po riječima organizatora, udruženja Giro di Sarajevo, sve je prošlo u najboljem redu.
Sport / Ostali sportovi | 24. 06. 2018. u 13:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina dobila je novog / starog prvaka u cestovnom biciklizmu, u disciplini vožnje na kronometar. U pitanju je Vedad Karić iz tuzlanskog Jedinstva, koji je obranio titulu prvaka države i zasluženo osvojio zlatnu medalju koju mu  je uručio potpredsjednik FBiH Milan Dunović, i sam nekadašnji profesionalni biciklista. Drugo  mjesto u elitnoj kategoriji osvojio je Emir Hulusić iz Team Giro, koji je također obranio svoj prošlogodišnji rezultat, dok je treće mjesto osvojio Vladimir Trbić iz banjalučkog Summita.

Prvenstvo je održano na atraktivnoj lokaciji A Trasnferzale u naselju Dobrinja, a po riječima organizatora, udruženja Giro di Sarajevo, sve je prošlo u najboljem redu.

Ovo je kulminacija onoga što mi radimo već deset godina i mislim da smo pokazali koliko smo u stvari iskustva stekli u organiziranju biciklističkih događaja. Pored dosadašnjih rekreativnih vožnji, okrenuli smo se i organiziranju pravih, profesionalnih biciklističkih trka i smatramo da je to pravi potez u još jačoj promociji biciklizma u Sarajevu, Kantonu Sarajevo i cijeloj Bosni i Hercegovini, istakao je Nisad Selimović, predsjednik udruženja.

Prvenstvo je otvorio Ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić, koji je naglasio da biciklizam treba jaču podršku vlasti jer je to jedan od putova kojim treba da ide jedna urbana sredina kao što je Kanton Sarajevo.

U kategoriji Juniora najbolji je bio Husein Selimović (Zmaj od Bosne), dok je drugo mjesto osvojio Savo Milovanović (Zmaj od Bosne). Kod mlađih kategorija, odnosno Predkadeta, Zlato je osvojio Kenan Mehmedović (Zmaj od Bosne), srebro Ahmed Karić (Zmaj od Bosne) a broncu Emin Grebić (BK Tuzla). Među kadetima kao najbolji se pokazao Osman Ćorić (Zmaj od Bosne), drugi je bio Enes Subašić (Zmaj od Bosne), a treći Emir Rahimić (BK Mostar).

Mastersi su i ove godine nastupali u okviru tri kategorije. U okviru najstarije, C (50+ godina) pobjedu je odnio Ernest Čeke (Jedinstvo), drugi je bio Jasmin Mujkić (Gračanica), dok je treće mjesto osvojio Sead Smajić (BK Trek). U kategoriji Masters B (40+ godina) zlatnu medalju je osvojio Toni Odak (Široki), srebro Dragoslav Radovanović (Zmaj od Bosne), a bronzu Jasmin Grebić (BK Tuzla). I na kraju, u Masters A kategoriji (30+ godina), najbolji je bio Toni Zorić (BK Mostar), odmah iza njega Miroslav Lakić (Zmaj od Bosne), dok je treće mjesto osvojio jedan od domaćina, Tarik Imamagić (Team Giro).

Što se tiče ostalih kategorija, organizator će rezultate objaviti blagovremeno kroz svoje račune na društvenim mrežama i web stranici, kao i veći broj fotografija, kada sve budu adekvatno obrađene. Giro ekipa čestita svim osvajačima medalja i ovim putem zahvaljuje i svim vozačima motornih vozila na strpljenju i korištenju alternativnih prometnica.

Kopirati
Drag cursor here to close