Nitto ATP Finals

Čilić: Među najboljima odlučuju sitnice

Alexandera Zvereva je pobijedio samo jednom, 2015. godine u Washingtonu, nakon toga je izgubio pet mečeva zaredom
Sport / Ostali sportovi | 11. 11. 2018. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić svoj prvi meč na završnom turniru osmorice najboljih igra u ponedjeljak protiv Alexandera Zvereva.

Na završnom turniru Marin je četvrti put, statistika nije na njegovoj strani, iako u Londonu voli igrati. Uostalom igrao je finale Wimbledona, osvajao Queen's Club, ali na travnatoj podlozi. Sada je ponovo tu sa željom da napokon nešto napravi, dođe barem u polufinale. Zvereva je pobijedio samo jednom, 2015. godine u Washingtonu, nakon toga je izgubio pet mečeva zaredom. Posljednji u Rimu. U London je stigao iz Pariza gdje je izgubio od Đokovića četvrtfinale.

"U Parizu sam igrao dobar tenis, osjećam se jako dobro u ovom trenutku što je najvažnije. Prošle godine u ovo vrijeme sam bio poprilično umoran. Potrošio sam se i fizički i psihički i nisam bio spreman za mečeve protiv najboljih. Ovaj put sam pokušao da manje treniram, ali da radim intenzivnije. Važno je da slušam poruke koje mi šalje tijelo kako bih mogao da igram najbolje koliko mogu.

Koliko Marin može ove godine u Londonu?

"Iskustva iz prethodnih mečeva će mi pomoći da se što bolje pripremim. Ovo je turnir osmorice najboljih i protiv takvih igrača je uvijek izazov igrati.Mečevi su neizvjesni i male stvare prave razliku. Ne treba niti govoriti koliko sam motiviran jer imam mogućnost da pobijedim jednog Novaka Đokovića ili Rogera Federera", kaže u najavi svog nastupa Marin Čilić.

Kopirati
Drag cursor here to close