Ljeto na Vrbasu

Đorđe Gajić opet banjalučka lasta

Drugi je bio Darko Dangubić, a treći je Igor Arsenić. U skokovima s 12 metara visine u vodu duboku 2,20 metara okušalo se 17 natjecatelja.
Sport / Ostali sportovi | 21. 07. 2019. u 19:28 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Đorđe Gajić (25) iz Banja Luke potvrdio je prošlogodišnju titulu najboljeg skakača "banjalučke laste", pobjedom na skokovima s Gradskog mosta u Banja Luci koji su organizirani u nedjelju u okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu".

Foto: Anadolija / Đorđe Gajić 

"Potvrdio sam prošlogodišnji rezultat i bilo mi je jako teško, možda i najteže od svih ovih godina", rekao je Gajić i dodao da mu je ovo deseti put da sudjeluje u ovom natjecanju, ali da bez obzira na to i dalje ima tremu pri skokovima pred svojim sugrađanima.

Drugi je bio Darko Dangubić, a treći je Igor Arsenić. U skokovima s 12 metara visine u vodu duboku 2,20 metara okušalo se 17 natjecatelja. Nakon kvalifikacijskih skokova, publika na obalama Vrbasa uživala je u skokovima deset najboljih od koji su trojica s najvišim ocjenama nagrađeni.

Branka Branković iz Turističke organizacije Banja Luka podsjetila je da manifestacija "Ljeto na Vrbasu", koja je počela danas, postoji 66. godina, dok se banjalučka ili vrbaska lasta počela skakati tridesetih godina dvadesetog stoljeća.

Foto: Anadolija / 

"U posljednje vrijeme javljaju nam se Talijani, ljudi iz skandinavskih zemalja koji bi se okušali u ovako nečemu, tako da bi sljedeće godine ovo mogla biti europska manifestacija" , rekla je Branković.

Prošlog tjedna u poštanski promet puštena je poštanska marka na kojoj je predstavljena vrbaska lasta, Vrbas i dajak.

Foto: Anadolija / 

Sada u Ljetu na Vrbasu tradicionalno sudjeluju rafteri, dajakaši, kajakaši i kanuisti, ronioci, a tijekom manifestacije koja traje do 4. kolovoza posjetitelji će moći uživati u mnogobrojnim sadržajima.

Kopirati
Drag cursor here to close