US Open

Dominic Thiem zaustavio Marina Čilića na US Openu

Čilić je imao čak pet brejk lopti u četvrtom setu, ali nijednu nije realizirao, dok je Thiem iskoristio jedinu svoju. To mu je bilo sasvim dovoljno da sa 6:3 okonča put drugog hrvatskog reketa ka osmini finala.
Sport / Ostali sportovi | 06. 09. 2020. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Nekadašnji osvajač UD Opena ove godine je daleko od te forme

Marin Čilić ispao je s US Opena u trećem kolu. Bolji je od njega s 3:1 u setovima bio Dominic Thiem. Bilo je 6:2, 6:2, 3:6, 6:3 za točno dva i pol sata igre.

Prva dva seta protekla su u potpunosti u znaku drugog nositelja, koji je dva puta u svakom od navedenih setova oduzimao početni udarac Međugorcu. No, treći set donosi tračak nade u još jedan preokret. Ključan je bio brejk kod 3:2 za Čilića, nakon čega je Marin priveo set kraju u svoju korist.

Četvrti set bio je jako izjednačen i mogao je vrlo lako otići na stranu Hrvata. Zanimljivo je da je Čilić imao čak pet brejk lopti u četvrtom setu, ali nijednu nije realizirao, dok je Thiem iskoristio jedinu svoju.

To mu je bilo sasvim dovoljno da sa 6:3 okonča put drugog hrvatskog reketa ka osmini finala.

Austrijanac u sljedećem kolu ide na Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea.

Pored Čilića, ispala je i Donna Vekić. Nju je s uvjerljivih 6:4, 6:1 s turnira ispratila Bugarka Svetlana Pironkova, koja se tenisu vratila nakon tri godine pauze, ali redom sve protivnice pobjeđuje bez izgubljenog seta.

Pironkova je posljednji nastup prije US Opena imala u Wimbledonu 2017. godine, a sada će za ulazak u četvrtfinale igrati protiv Alize Cornet.

Od hrvatskih igrača u konkurenciji je još Borna Ćorić koji u osmini finala ide na Jordana Thompsona iz Australije, 63. igrača svijeta.

Kod tenisačica, Petra Martić igra s Julijom Putincevom iz Kazahstana.

Kopirati
Drag cursor here to close