Istočno Sarajevo

Domagoj Jozeljić brončani na prvenstvu BiH

- Na prvenstvu je ispred našeg saveza klub imao sutkinju, Antoniju Jozeljić. Jozeljić je obavila sjajan zadatak i pokazala se ozbiljnim sucem dijeleći pravdu na prvenstvu BiH.
Sport / Ostali sportovi | 19. 10. 2020. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je održano prvenstvo BiH za kadete (U18), mlađu djecu (U13) i mlađe seniore (U23) u Istočnom Sarajevu u organizaciji JK Randori.

Judo klub "Neretva" imao je predstavnike za kadete i mlađu djecu. Ovoga puta klub je osvojio jednu, ali veoma vrijednu i važnu medalju. Osvajač je bio Domagoj Jozeljić, kadet do 81 kg.

Svojim nastupom, pokazao je i dokazao sebi samome da se nalazi među najboljim kadetima u državi. Sa samo jednim porazom i tri pobjede osvojio je brončanu medalju u veoma jakoj konkurenciji. U ovoj godini čekaju ga još dva veoma bitna natjecanja, naravno ako nam dozvoli epidemiološka situacija.

U istom uzrastu, klub je imao još jednog predstavnika, Sergeja Jarendića u kategoriji preko 90 kg. Jarendić se u iznimnoj teškoj kategoriji izborio za odličnu poziciju osvojivši peto mjesto u državi te uzevši u obzir da mu je ovo prva godina kadeta i da su njegovi protivnici bili teži i po 30-40 kg i dvije godine stariji. Imao je dvije pobjede i dva poraza.

Prvi put u judu na natjecanju nastupilo je i troje naših mlađih članova.

Ajdina A. u konkurenciji mlađih djevojčica osvojila je peto mjesto, dok se Sevdijan A. i Đulijano O. ipak ove godine nisu uspjeli plasirati na neko značajnije mjesto.


Možemo samo istaći, iako im je ovo prvo natjecanje u judu, da su se ponijeli jako hrabro i da su pokušali odmjeriti snage s mnogo iskusnijom djecom. Nadamo se da će biti još prilika da se pokažu i dokažu.

Podsjetimo kako je ovo prvo natjecanje svima nakon duge stanke od nekoliko mjeseci.

Foto: JK Neretva / Judo klub Neretva u Istočnom Sarajevu

JK "Neretva" je u 2020. godini, veoma teškoj godini i bez uvjeta kakve imaju ostali klubovi ipak uspjela ostvariti veoma zapažene i sjajne rezultate. S ukupno 16 natjecatelja, osvojeno je 9 sjajnih državnih medalja, 4 peta mjesta i 3 člana bez plasmana ovoga puta.

Moramo istaknuti kako je ispred našeg saveza klub imao sutkinju, Antoniju Jozeljić. Jozeljić je obavila sjajan zadatak i pokazala se ozbiljnim sucem dijeleći pravdu na prvenstvu BiH.

Važno za istaknuti je da i pored natjecateljskog djela, klub konstantno školuje svoj kadar, kako u trenerskom tako i u sudačkom djelu.

Kopirati
Drag cursor here to close