London

Đokovićevo slavlje nad Austrijancem

Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2016. u 18:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Duelom između Srbijanca Novaka Đokovića i Austrijanca Dominica Thiema počeo je završni turnir sezone u Londonu.

U prvom meču grupe 'Lendl' drugi igrač svijeta Đoković savladao je osmog nositelja Thiema sa 6:7 (10), 6:0 i 6:2.

Đoković je zabilježio četvrti trijumf protiv Thiema iz isto toliko duela poslije dva sata igre, a u drugom kolu igra sa Francuzem Gaelom Monfilesom u utorak od 15 sati.

U prvom setu Novak je igrao dobro i imao brejk loptu, ali je nije iskoristio. To je bio čudan tie-brake u kojem je Dominic tek poslije osam set lopti uspio da osvoji prvi rezultatom 12:10. Austrijanac je poveo sa 6:3 u tie-brakeu, ali je iskoristio tek sedmu set loptu, dok je Đoković propustio jednu, pri vodstvu 9:8.

Ipak, srbijanski tenisač je u drugom setu pokazao da se vraća i za manje od 25 minuta savladao Austrijanca ne dozvolivši da osvoji nijedan gem. Drugi tenisač svijeta potpuno je dominirao u drugom setu i izjednačio je na 1:1 u setovima, prenosi B92.

U odlučujućoj ’majstorici’ Novak je dokazao zašto je bio broj 1, a iako je Dominic poveo sa 1:0, nije uspio da se podigne na nivo igre kakav je postavio Novak Đoković. Srbijanski tenisač je do pobjede došao tako što je uspio oduzeti servis protivniku u trećem i sedmom gemu. Tu prednost je sačuvao pa je poslije dva sata i pet minuta ostvario pobjedu.

- rezultat:
- London, ATP (7,5 milijuna američkih dolara):
- grupa Lendl:
Novak Đoković (Srb/2) - Dominic Thiem (Aut/8) 6:7 (10), 6:0, 6:2.

Kopirati
Drag cursor here to close