Nakon izbacivanja

Đoković: Uzet ću ovo kao životnu lekciju

U godini kakva je 2020. ništa nas ne smije iznenaditi, ali vijest da je Novak Đoković izbačen s US Opena ipak je senzacionalna.
Sport / Ostali sportovi | 07. 09. 2020. u 07:57 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi nositelj i prvi favorit US Opena Novak Đoković izbačen je s turnira jer je u bijesu u meču protiv Carrena Buste pogodio lopticom linijsku sutkinju.

Đoković se odmah ispričao sutkinji, ali organizator se pridržavao pravila i srpski tenisač izgubio je meč.

"Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja, i prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno'', napisao je Đoković na društvenim mrežama, te dodao:

"Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovjek, ali i tenisač. Ispričavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve", stajalo je u poruci Novaka Đokovića.

Kopirati
Drag cursor here to close