@DjokerNole

Đoković u jednom danu preskočio Emersona i Samprasa

Istovremeno, Novak je preskočio Pete Samprasa po broju osvojenih Grad slam naslova, Pete je ostao na 14, Đoković ima 15, slijede Nadal sa 17 i Federer s 20.
Sport / Ostali sportovi | 27. 01. 2019. u 21:01 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekako kao po nekoj glupoj tradiciji, kada najviše očekujete od nekog finala, obično dobijte najmanje. Sasvim je nevažno o kojem se sportu radi. Ekipnom ili pojedinačnom.

Realno, ljubitelji tenisa su očekivali veliko finale, posebno nakon prezentacije jednog i drugog u polufinalu. Mnogi su očekivali i pet setova, neki možda reprizu 2012. godine, ali na kraju smo dobili finale s najmanje gemova nakon 2011. godine. Tada je Novak razbio Andyja Murraya 6:4, 6:2, 6:3.

Manje gemova od Nadala i Murraya uzeo je Rainer Schüttler Andre Agassiju još tamo 2003. godine, pet. Danas smo jednostavno na jednoj strani imali fenomenalnog Novaka i nikada lošijeg Nadala. Broj neforsiranih pogrešaka će reći sve.

Đoković je imao devet, Nadal 28. Đoković u prvom setu izgubio svega jedan poen na servisu, u drugom pet, a u trećem, u kojem je Nadal došao do jedine prilike za 'break', još sedam. Nadal je izgledao kao tenisač koji nakon određenog vremena igra svoj prvi meč, koji je u procesu prilagodbe, koji je promijenio reket, hvat...Jednostavno ništa nije mogao uraditi.

Gledajući njihove međusobne dvoboje na Grand slamu ovo je tek četvrti meč koji je odlučen u tri seta. Tri puta se to dogodilo u Parizu, posljednji put 2015. godine, Novak je slavio u tri seta. Bio je to 53. dvoboj Đokovića i Nadala te njihovo 25. finale. Srpski tenisač je došao do svoje 28. pobjede nad Španjolcem, a u finalima sada vodi s 15-10.

"Kada sad odvrtim film unazad ovo mi sve izgleda nevjerojatno, s obzirom na to da sam prije godinu dana bio na operaciji, a sada ovdje stojim s peharom. Jednostavno, nemam riječi. Rafa je također bio u sličnoj situaciji i zato i njemu čestitam. On je simbol borbenosti i pravog natjecateljskog duha i primjer svima", rekao je Đoković i potom zahvalio svojim najdražima.

"Sve ovo je veličanstveno, ali za mene je još veće i važnije kad to imaš s kime podijeliti. To su moji najdraži, moja supruga i djeca, nadam se da su gledali meč", pričao je Novak nakon meča u kojem je stigao do rekordnog sedmog naslova u Melbourneu.

Iza sebe je ostavio legendarnog Roya Emersona i Rogera Federera sa šest, s tim da je Emerson posljednji osvojio 1967. godine. Istovremeno, Novak je preskočio Pete Samprasa po broju osvojenih Grad slam naslova, Pete je ostao na 14, Đoković ima 15, slijede Nadal sa 17 i Federer s 20.

"Kao mali sam imao poster Samprasa u sobi, uvijek sam maštao da ću biti igrač kao on. To što sam ga prestigao je velika stvar, nemam riječi. Motiva imam da ispišem povijest ovog sporta. Za sada je Roger ispred mene, ali želim nastaviti igrati ovako dobro i dalje. Ako zadržim ovu razinu, približit ću se Rogeru", zaključio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close