Zaslužena pobjeda

Đoković: Sva čast Dominicu

Novaku Đokoviću očito ne leži Dominic Thiem. Od deset mečeva, Austrijanac je dobio četiri, ali četiri od posljednjih pet.
Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2019. u 12:54 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novaku Đokoviću očito ne leži Dominic Thiem. Od deset mečeva, Austrijanac je dobio četiri, ali četiri od posljednjih pet. U posljednje dvije godine, tri puta na zemljanoj podlozi (dva puta Roland Garros, Monte Carlo), ovo je bila prva za Dominica na tvrdoj podlozi.

''Dominic je zaslužio pobjedu. Igrao je veoma hrabar tenis i samo udarao lopticu. Cijeli meč igrao je na isti način na koji je odigrao posljednji poen. Moram mu skinuti kapu i čestitati jer je odigrao odličan meč. Nisam odigrao puno ovakvih mečeva. Poznajem Thiema, znam kako igra, međutim ono što je napravio u Londonu bilo je neobično, ako se tako može reći. Znao sam da može igrati na visokom nivou, ali ovo je bilo fenomenalno. Morao sam se boriti i uspio sam. Ponosan sam što sam se vratio u trećem setu kod rezultata 5:6. Imao sam meč. Vodio sam 4:1 u tie-breaku, možda sam u tim trenucima trebao biti agresivniji'', ističe Đoković koji nastavlja svoju borbu s Rafaelom Nadalom za prvo mjesto na kraju godine.

Postoji nekoliko opcija u kojima Novak to može biti na kraju. Zato je potrebno da najmanje stigne do finala, a Nadal izgubi sve preostale mečeve ili da recimo osvoji turnir a Nadal se ne plasira u finale.

Kopirati
Drag cursor here to close