Roland Garros

Đoković spašavao meč lopte, Federer okrenuo protiv Del Potra

Sport / Ostali sportovi | 05. 06. 2012. u 21:11 M.U.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković i Roger Federer prvi su polufinalisti Grand slam turnira koji se igra na zemljanim terenima Roland Garrosa. Obojica su dobili skoro izgubljene mečeve, prenosi HRT.

Roger Federer je gubio od Argentinca Juan Martina del Potra sa 2:0 u setovima ali je dobio meč sa 3:6, 6:7 (4), 6:2 6:0 i 6:3. Del Potro je vrhunski odigrao prva dva seta, a na kraju se pokazalo da njegovo koljeno koje je već bilo načeto i u ogledu sMarinom Čilićem nije izdržalo.

Švicarac je podignuo igru na višu razinu i relativno lako dobio sljedeća tri seta. U polufinalu će igrati protiv prvoga nositelja turnira Novaka Đokovića koji je svladao domaćeg tenisača Jo-Wilfried Tsongu sa 6:1, 5:7, 5:7, 7:6 (6), 6:1. Nakon lako dobivenoga seta od 6:1, Francuz je dobio sljedeća dva u trinaestoj igri, a u četvrtom je propustio kod svojega vodstva 5:4 imao dvije set i meč lopte.

Za svoje prvo polufinale Tsonga je imao prednost i u "tie-breaku" ali mu je stao prvi servis koji je Đoković kaznio sa izjednačenjem. Peti set trajao vrlo kratko, grogiranome Tsongi Đoković je uzeo dva servisa i lako završio meč sa 6:1.

Kod žena Australka Samantha Stosur i Talijanka Sara Errani plasirale su se u polufinale. Stosur je u četvrtfinalu nadigrala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 6:4, 6:1, dok je Errani svladala Njemicu Angelique Kerber sa 6:3, 7:6 (2). Stosur i Errani će igrati međusobno u polufinalu u četvrtak.

U preostala dva četvrtfinala turnira tenisačica u srijedu će igrati Kazahstanka Jaroslava Švedova i Čehinja Petra Kvitova, te Estonka Kaia Kanepi i Ruskinja Marija Šarapova.

Kopirati
Drag cursor here to close