Adria Tour

Đoković pobijedio, Dimitrov odustao, Rubljov bolji od Čilića

Pobjednici skupina će se u nedjelju od 20 sati boriti za naslov pobjednika zadarskog turnira Adria Toura.
Sport / Ostali sportovi | 20. 06. 2020. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković pobjedom 4-3 (3), 4-1 nad sunarodnjakom Peđom Krstinom otvorio je sudjelovanje na zadarskom turniru u sklopu Adria Toura, serije humanitarnih turnira koje je Đoković inicirao.

Đoković je u prvom setu izvukao zaostatak 1-3 i spasio tri set-lopte koje je imao Krstin na početnom udarcu pri vodstvu 3-2.

U skupini koja nosi njegovo ime Đokovića u drugom subotnjem nastupu čeka najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić koji je trebao samo 33 minute za pobjedu 4-1, 4-1 protiv bivšeg Top 10 igrača Bugarina Grigora Dimitrova.

Bugarski tenisač je nakon tog dvoboja odlučio odustati od daljnjeg nastupa, navodeći da se ne osjeća dobro. U sljedećim mečevima Dimitrova će zamijeniti povremeni hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić.

Prvo iznenađenje zadarskog turnira priredio je 157. igrač s ATP ljestvice Srbin Danilo Petrović, koji je u dva 'tie-breaka' 4-3 (2), 4-3 (1) svladao najboljeg njemačkog tenisača i sedmog na ATP ljestvici Alexandera Zvereva. Petrović je u turnir ušao kao pobjednik pozivnog turnira HTS-a.

Ruski tenisač Andrej Rubljov (ATP - 14.) svladao je Marina Čilića sa 4-3 (5), 2-4, 4-1 u posljednjem dvoboju 1. kola zadarskog turnira iz serije Adria Tour, koji se odigrava na terenima teniskog centra na Višnjiku.

Pobjednici skupina će se u nedjelju od 20 sati boriti za naslov pobjednika zadarskog turnira Adria Toura.

Kopirati
Drag cursor here to close