Australian Open

Đoković: Prvi set je bio ključan

Do ove godine Novak je nanizao sedam finala i sedam naslova. Niti jednom nije poražen. Osmo je izborio nadigravši Rogera Federera 27. put u svojoj karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 30. 01. 2020. u 18:31 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još tamo 2008. godine, Novak Đoković je igrao svoje prvo finale na Roland Garrosu. Svladao je tada Jo-Wilfried Tsongu u četiri seta.

Do ove godine Novak je nanizao sedam finala i sedam naslova. Niti jednom nije poražen. Osmo je izborio nadigravši Rogera Federera 27. put u svojoj karijeri.

Današnja pobjeda bila je njegova 13. uzastopna na Australian Openu, posljednji poraz je bio onaj od Koreanca Chunga 2018. godine. Prvi trofej je osvojio sa samo 20 godina.

''Prvi set je bio ključan. Imao sam problema u početku, nisam se fokusirao na svoju igru, naravno stalno su me iz moga tima upozoravali, ali to je puno lakše reći nego uraditi. Zato i jesam bio u problemu, zato sam gubio 4:1. Srećom, mogao sam se u važnim trenucima osloniti  na svoj servis. Nakon što sam uzeo prvi set, sve je bilo lakše, potpuno sam se oslobodio. Pitanje je kako bi se stvari razvijale da je Roger poveo 5:1. Protiv Federera nije lako igrati, nikada iako je u polufinalu imao problema. Bilo je vidljivo da se ne može kretati, ali nije odustajao. Zato je zaslužio poštovanje, nije mogao da igra na svom maksimumu, ali nije odustajao'', rekao je.

U finalu Đoković čeka boljeg iz meča Thiem – Zverev.

''Dominik je dobio posljednji meč koji smo igrali. Bio je fantastičan protiv Rafe, gledao sam njegov nastup. Definitivno je jedan od najboljih igrača na svijetu i potpuno je zasluženo tu gdje jeste danas. Što se tiče Saše Zvereva, on nije dobro krenuo u sezonu, ali je ovdje podigao nivo svoje igre. Thiem već ima iskustva u završnici Grand Slam turnira, Zverevu je ovo prvo, sigurno će biti motiviran'', dodao je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close