Ljubitelj piramida

Đoković počasni građanin Visokog?

U dogovoru s Fondacijom “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” bit će predloženo da se Đoković proglasio građaninom Visokog.
Sport / Ostali sportovi | 14. 06. 2021. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoko je odnedavno dospjelo u žižu javnosti nakon što je nekoliko puta srbijanski tenisač Novak Đoković posjetio ovaj grad, a sada je na putu da postane i njegov počasni građanin.

Đoković je u nedjelju osvojio Roland Garros nakon što je pobijedio Grka Stefanosa Tsitsipasa pa je tako gradonačelnik Visokog Mirza Ganić kazao da ga raduje taj njegov uspjeh kao i činjenica da je u nekoliko navrata odlučio posjetiti ovaj bh. grad.

“On je iz Visokog slao lijepe poruke tijekom njegove posjete, a ukoliko uzmete činjenicu da je pobijedio nakon dolaska u Visoko i da je ponio ovu našu pozitivnu energiju onda moramo biti ponosni posebno iz razloga što će te poruke koje se šalju zasigurno dovesti i druge ljude da dođu i posjete naš grad i upoznaju njegove ljepote”, naveo je Ganić.

Shodno tome, u dogovoru s Fondacijom “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” bit će predloženo da se Đoković proglasio građaninom Visokog.

“Fondacija je uputila taj prijedlog i s obzirom na to da Grad Visoko svake godine dodjeljuje priznanja zaslužnim građanima, ali i ljudima koji su doprinijeli afirmaciji Visokog, što je Đoković i uradio, očekujemo da će taj prijedlog biti usvojen”, poručio je gradonačelnik Visokog.

Kopirati
Drag cursor here to close