US Open

Đoković o zvižducima: Nisam ni prvi ni zadnji koji je predao meč...

Đokovićeva predaja meča zbog ozljede ramena izazvala je zvižduke američke publike...
Sport / Ostali sportovi | 02. 09. 2019. u 16:55 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon poraza u Cincinnatiju Novak se požalio na rame. Već u drugom kolu US Opena tijekom meča, Đoković je tražio pomoć, uzimao medicinski time out.

Prije meča s Amerikancem Kudlom je taktizirao dozirajući treninge. Na terenu je izgledalo puno bolje, ali na kraju ipak rame nije izdržalo. Wawrinka je imao prednost od 2:0 u setovima, kada je Đoković uoči trećeg je zatražio tretman ozlijeđenog ramena. Kod vodstva Švicarca 2:1 u trećem, Novak je boksačkim rječnikom rečeno – bacio ručnik. 

''Nakon nekoliko gemova predosjetio sam probleme. Razmišljao sam to uraditi kada sam izgubio drugi set, pokušao sam još nekoliko gemova i nažalost sam na kraju ipak morao predati. Lijevo rame je problematično. Ipak se bol pojavila puno ranije s tim da je nekada bila jača, nekada slabija. Sada je bila toliko jaka da lopticu nisam mogao udarati'', istaknuo je Novak čiji potez nije naišao na odobravanje publike.

''Što mogu reći? Nisam se uvrijedio, zaista me ne zanimaju takve stvari. Ja poštujem druge i nadam se da drugi poštuju mene, moje odluke. Naravno da mi je žao publike koja je čekala ovaj meč, koja je planirala gledati cijeli meč. Međutim, tako je ispalo. Nisam ja ni prvi ni posljednji koji je predao meč zbog ozljede'', zaključio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close