Glatko

Đoković lako do četvrtfinala Wimbledona

Najbolji tenisač svijeta po 12. put u karijeri je izborio plasman među osam najboljih u All England Clubu.
Sport / Ostali sportovi | 05. 07. 2021. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski tenisač, svjetski broj 1 je u osmini finala nadigrao Čileanca Cristiana Garina s uvjerljivih 6:2, 6:4, 6:2, te po 12. put u karijeri izborio plasman među osam najboljih u All England Clubu.

Zanimljiv je bio Đokovićev intervju na terenu odmah nakon meča. Nakon što se zahvalio podršci gledateljima, Đoković je upitan sjeća li se svog prvor nastupa na Centralnom terenu Wimbledona, budući je Garinu to upravo bio debitantski nastup na najvećem terenu Wimbledona.

"Zaista bih volio reći da je ovo moj drugi dom, ali ovo je najsvetije mjesto u Wimbledonu i tu se drugačije osjećate. Imao sam sreće i puno puta igrao ovdje, ali zaosta se ne mogu sjetiti svog prvog nastupa na njemu (smijeh). Ali Centralni teren Wimbledona je u meni uvijek izazivao najviše leptirića nervoze prije nego li bih na njega izašao", rekao je Đoković.

U trenucima kada je Đoković davao intervju svoj meč su na peti meč produljili Fuscovics i Rubljev, pa nije mogao dati mišljenje o sljedećem suparniku.

"Sjajno! Neka padne kiša!", rekao je Novak Đoković, na što je publika nijemo gledala. Đoković je pak nakon izjave prasnuo u smeh: "Ma, šalim se samo! Nemoj kišo, molim te", dodao je srpski tenisač.

Mađar Fuscovics je inače na kraju slavio sa 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3 i izborio okršaj sa Đokovićem koji u Wimbledonu lovi svoj 20. Grand Slam naslov, čime bi izjednačio najveće rivale Rogera Federera i Rafaela Nadala.

"Završnica Roland Garrosa mi je značajno podugla samopouzdanje, ali je onda uslijedila vrlo delikatna promjena i prelazak na travnate terene bez puno vremena za privikavanje. Ipak, kako turnir ovdje odmiče sve sam samouvjereniji i radujem se idućem izazovu", zaključio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close