Sportsko natjecanje

Dječja olimpijada u Kiseljaku 

Osim zabave za djecu, organizatori su predvidjeli i akciju darivanja krvi koja će, pod geslom "Djeca olimpijci, roditelji darivatelji", biti održana 26. i 28. svibnja.
Sport / Ostali sportovi | 23. 05. 2018. u 13:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cjelodnevno sportsko natjecanje za učenike osnovnih škola "Dječja olimpijada" bit će održano u subotu u Kiseljaku, u organizaciji Udruge "Arka" iz Kiseljaka, a uz potporu Općine Kiseljak i Crvenog križa.

Predstavnica Udruge Kristina Josipović kazala je Feni kako će, nakon prošlogodišnjeg uspješnog projekta, Dječja olimpijada i ove godine okupiti 180 učenika iz devet osnovnih škola, s područja općine Kiseljak.

Istaknula je kako će se učenici natjecati u disciplinama, poput malog nogometa, skoka u dalj, potezanja konopca, te trčanja, a ostali posjetitelji će moći uživati u izradi balona, oslikavanju lica, poligonu s autićima, interaktivnim predstavama, te druženju.

''U natjecanjima će sudjelovati učenici od prvog do petog razreda, a očekujemo i oko 400 djece posjetitelja koje će zabavljati animatori. Ove godine pripremamo pravi spektakl, pa će djeca moći sudjelovati u 20-ak raznovrsnih igara, a bit će tu i bogat zabavni program, od klaunova do maskota'', kazala je Josipović.

Kako je istaknula, manifestacije poput ove su od izuzetnog značaja za mališane, s obzirom na to da mnogi nemaju često priliku za ovakav vid zabave i druženja.

''Cilj nam je bio osmisliti sadržaje kako bi djeci bilo zabavno u sredini u kojoj žive, pa smo došli na ideju da to možemo uraditi ovakvim manifestacijama'', dodala je.

Osim zabave za djecu, organizatori su predvidjeli i akciju darivanja krvi koja će, pod geslom "Djeca olimpijci, roditelji darivatelji", biti održana 26. i 28. svibnja.

''Svi roditelji koji dođu na Olimpijadu dobit će promotivne letke o darivanju krvi za Transfuziologiju u Sarajevu, a akcija darivanja će biti održana u Domu zdravlja u Kiseljaku i u Srednjoj školi "Ivan Goran Kovačić", naglasila je Josipović.

Dječja olimpijada počet će u subotu u 10 sati, u Parku generala Filipovića, kada je planirano svečano paljenje olimpijske baklje.

Kopirati
Drag cursor here to close