ATP Masters u Indiana Wellsu

Dimitrov nevjerojatnim preokretom šokirao Medvedeva

Medvedev, koji je postavljen za prvog nositelja na turniru, vodio je, nakon osvojenog prvog seta, s 4:1 u drugom s dvostrukim breakom, no tada tri puta zaredom gubi početni udarac i Dimitrov se vraća u meč.
Sport / Ostali sportovi | 14. 10. 2021. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Dimitrov nevjerojatnim preokretom šokirao Medvedeva

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov (ATP - 28.) svladao je u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu drugog tenisača svijeta Rusa Daniila Medvedeva 4:6, 6:4, 6:3 nakon dva sata i 16 minuta igre.

Medvedev, koji je postavljen za prvog nositelja na turniru, vodio je, nakon osvojenog prvog seta, s 4:1 u drugom s dvostrukim breakom, no tada tri puta zaredom gubi početni udarac i Dimitrov se vraća u meč, prenosi Hina.

U odlučujućem setu Dimitrov odlazi na prednost od 5:1, Medvedev vraća jedan izgubljeni break, no više od toga nije uspio.

''Igrao sam nekoliko puta protiv njega tijekom prošle godine i nikad nisam uspio pronaći put. No, danas sam osjetio nešto na 1:4, smirio sam se i počeo donositi bolje odluke i kontrolirati ritam, što mi je puno pomoglo. Na kraju sam igrao veoma solidno i pametno'', rekao je Dimitrov koji će u četvrtfinalu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkacza.

Ovo je prvi put od 2016. godine da je Bugarin pobijedio Top 2 igrača, a bila je ovo druga njegova pobjeda u pet mečeva protiv Medvedeva. Prvi put ove sezone plasirao se u četvrtfinale Masters 1000 turnira.

Medvedev je slavio u 18 od 19 prethodnih mečeva u Sjevernoj Americi, osvojio je naslov u Torontu te US Openu.

Kopirati
Drag cursor here to close