15. međunarodni miting

Deset odličja za atletičare Zrinjskog

U subotu 19. rujna na stadionu Bare u Čitluku održan je 15. međunarodni miting "Dani Berbe grožđa"-"Bože Gagro" kao i Pojedinačno prvenstvo BiH za cicibane.
Sport / Ostali sportovi | 20. 09. 2020. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Deset odličja za atletičare Zrinjskog

Petnaesti međunarodni miting "Dani Berbe grožđa"-"Bože Gagro" kao i Pojedinačno prvenstvo BiH za cicibane održano je u subotu 19. rujna na stadionu Bare u Čitluku u odličnoj organizaciji AK. Brotnjo. Na natjecanjima je nastupilo 26 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske s velikim brojem mladih atletičara. Za HAK Zrinjski nastupilo je 19 atletičara i odličnim rezultatima u raznim disciplinama okitili se sa deset odličja.

Troskokašica Ana Dorotea Markić (2005) višestruka državna prvakinja i članica reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupivši na međunarodna mitingu još jednom je dokazala svoj raskošni talenat nastupivši u dosta starijoj uzrasnoj kategoriji seniorki i odličnim skokovima uvjerljivo pobijedila konkurenciju i okitila se zlatom.

U daljnjem dijelu mitinga u odličnoj utrci na 60 m u kadetskoj konkurenciji srebro je osvojio Ivan Obradović (2005), a u zahtjevnoj utrci na 1000 m odlično je istrčao Petar Mikulić i osvojio brončanu medalju. Svoj prvi nastup na mitingu, ostvarila je i Petra Smoljan (2013) u konkurenciji limači i odličnom utrkom i rezultatom zasluženo osvojila brončanu medalju.

Na Pojedinačnom prvenstvu BiH u kategoriji cicibani mlade snage Zrinjskog su briljirale ostvarivši odlične rezultate.

Foto:PR / Deset odličja za atletičare Zrinjskog

Marija Obradović odličnom utrkom i odličnim rezultatom  na 60 m okitila se zlatnom medaljom kao i srebrom u utrci na 200 m i pokazala da se radi o mladoj talentiranoj atletičarki Zrinjskog.

S četiri zlata u štafeti 4x100 m okitile su se mlade atletičarke Zrinjskog: Petra Čuljak, Karla Sesar, Marta Karlušić i Marija Obradović uvjerljivo pobijedivši konkurenciju.

Nadomak bronce bila je i druga štafeta Zrinjskog koja je, s vrlo malom rezultatskom razlikom, osvojila visoko četvrto mjesto u sastavu: Gabriela Šunjić, Marita Marušić, Sara Smoljan i Dora Lovrić.

Iz HAK Zrinjskog prezadovoljni su rezultatima mladih atletičara Zrinjskog u ovoj sezoni i svojim rezultatima, zalaganjem i odličjima mladi atletičari sve više promoviraju atletiku kako u gradu Mostaru tako i na razini države.

Kopirati
Drag cursor here to close