Najveći sportski događaj

Demantirane glasine: Nema otkazivanja Olimpijskih igara

Organizacijski odbor Igara u Tokiju također je demantirao "Times" navevši kako je zajedno s japanskom vladom i Međunarodnim olimpijskim odborom "u potpunosti fokusiran" na održavanju Igara po rasporedu.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2021. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju, koje bi se trebale održati od 23. srpnja do 8. kolovoza, kao i japanska vlada demantirali su glasine o tome kako su spremni otkazati najveći svjetski sportski događaj zbog pandemije koronavirusa te još jednom potvrdili svoju posvećenost tome da se Igre održe.

Ranije u petak je ugledni britanski dnevni list "The Times" objavio tekst prema kojemu organizatori OI u Tokiju, koje su već jednom odgođene prošle godine, razmišljaju o njihovom otkazivanju te planiraju kandidirati se za organizaciju Igara 2032. godine, odnosno u prvom sljedećem slobodnom terminu.

Glasnogovornik japanske vlade izjavio je kako je "Timesov" tekst neistinit, a zamjenik glavnog tajnika kabineta Manabu Sakai je na konferenciji za medije kazao kako će "vlada jasno demantirati navode iz teksta".

Organizacijski odbor Igara u Tokiju također je demantirao "Times" navevši kako je zajedno s japanskom vladom i Međunarodnim olimpijskim odborom "u potpunosti fokusiran" na održavanju Igara po rasporedu, prenosi Hina.

Pandemija koronavirusa pogodila je Japan manje no ostale razvijene zemlje, no porast broja slučajeva zaraze u posljendje vrijeme prisililo je tamošnje vlasti na zatvaranje granica i proglađšavanje izvanrednog stanja za Tokio i ostale velike gradove.

Kopirati
Drag cursor here to close