Problemi s koljenom

Del Potro se nada povratku u 2022.

Del Potro je igrao još u prvoj polovici 2019. godine, zadnji meč bio mu je protiv Kanađanina Denisa Šapovalova u lipnju 2019. u londonskom Queen's Clubu.
Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2021. u 20:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Argentinski tenisač, 32-godišnji Juan Martin Del Potro, koji zbog brojnih problema s ozljedama koljena nije igrao više od dvije godine, kazao je kako se nada da bi se u 2022. godini mogao vratiti natjecateljskom tenisu.

Iznimno talentirani, no nažalost vrlo sklon ozljedama, Del Potro se morao podvrgnuti čak trima operacijama koljena, posljednjoj u ožujku ove godine, kako bi se riješio ozljede koju je zadobio na turniru u Šangaju u listopadu 2018. godine u susretu protiv Borne Ćorića.

Del Potro je igrao još u prvoj polovici 2019. godine, zadnji meč bio mu je protiv Kanađanina Denisa Šapovalova u lipnju 2019. u londonskom Queen's Clubu.

“Volim izazove, bilo teniske bilo neke druge u životu, a ovo je najteži meč u mom životu jer se pokušavam nositi s boli koju mi uzrokuje ozljeda”, rekao je Del Potro koji je stigao u New York tijekom ovogodišnjeg US Opena te proveo neko vrijeme na terenu s legendarnim Johnom McEnroeom.

Najveći uspjeh u karijeri Del Potro je ostvario 2009. kada je osvojio US Open, a 2018. je igrao finale na tom “grand slam” turniru protiv Novaka Đokovića. 

U karijeri Del Potro je osvojio 22 turnira, a ima i dvije olimpijske medalje, srebro iz Rio de Janeira 2016. te broncu iz Londona 2012. Prije problema s koljenom, Del Potro je imao i nekoliko dugih pauza zbog ozljeda zapešća obiju ruku.

Kopirati
Drag cursor here to close