Tenis

Davis Cup: Hrvatska domaćin Kanadi

Sport / Ostali sportovi | 20. 09. 2017. u 15:41 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa tenisača za 2018. godinu Hrvatska će ugostiti Kanadu, odlučeno je na izvlačenju u srijedu Londonu. Susret je na rasporedu od 2. do 4. veljače iduće godine.

Kao jedan od osam nositelja Hrvatska je imala povlašten status uoči ždrijebanja, što znači da nije mogla igrati protiv bilo koje od postavljenih reprezentacija, no unatoč tome izvukla je vrlo teškog suparnika.

"Atraktivno, ali teško", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan, javlja Hina.

"Kanađani su vrlo jak suparnik ako će igrati u najjačem sastavu. Tu su Miloš Raonić, mladi Denis Šapovalov, vjerojatno Nestor i Pospišil kao odličan par… Sigurno jedan od najtežih protivnika koje smo mogli dobiti. Naša prednost bit će domaći teren."

Također, prednost domaćeg sastava je izbor podloge. Na kakvoj bi se moglo igrati?

"Još je rano da se o tome govori. Vjerojatno nećemo ići na to da podloga ne odgovara njima, nego ćemo odabrati ono što nama najviše paše. Razgovarat ćemo o tome i odlučiti", rekao je Krajan.

Prvi reket Kanađana je Miloš Raonić, lanjski finalist Wimbledona, koji je trenutačno 11. igrač svijeta, no zbog ozljede zapešća lijeve ruke nije igrao od početka kolovoza i turnira u Montrealu. Uz njega, jaka snaga ekipe je 18-godišnji Denis Šapovalov, 51. na ATP listi i jedan od najperspektivnijih tenisača uopće. Nedavno se na US Openu iz kvalifikacija probio do četvrtog kola, odnosno osmine finala.

Prošlog vikenda Kanada je u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu rezultatom 3-2 svladala Indiju, a osim Šapovalova (osvojio dva boda) i para Nestor, Pospišil u sastavu je bio Brayden Schnur, 208. igrač svijeta, javlja Hina.

"Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija s Raonićem. S njim i bez njega to nije ista momčad. Koliko se sjećam, on ni ove ni prošle godine nije igrao za reprezentaciju", dodao je Krajan.

Načelno, odluka o mjestu domaćinstva bit će donešena do kraja studenog. Pobjednik susreta Hrvatska – Kanada će od 6. do 8. travnja igrati protiv boljeg iz susreta Kazahstan – Švicarska.

Parovi prvog kola:
Francuska – Nizozemska
Japan – Italija
Španjolska – Velika Britanija
Australija – Njemačka
Kazahstan – Švicarska
Hrvatska – Kanada
Srbija – SAD
Mađarska – Belgija

Kopirati
Drag cursor here to close