Zenica

Davis Cup: BiH protiv Češke, obje reprezentacije bez najboljih igrača

Prema trenutnom rankingu igrača, obje reprezentacije su izjednačene i u meču neće biti izrazitog favorita.
Sport / Ostali sportovi | 12. 09. 2019. u 16:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Češke 14. i 15. rujna u Gradskoj areni ''Husein Smajlović'' u Zenici igraju meč prvog kola Prve skupine Euroafričke zone Davis Cupa.

Prema trenutnom rankingu igrača, obje reprezentacije su izjednačene i u meču neće biti izrazitog favorita.

Za BiH će igrati Mirza Bašić, 220. igrač na ATP ljestvici, s najboljim rankingom na 74. mjestu početkom 2018. godine, zatim Nerman Fatić (474.), Darko Bojanović (1091.) i Tomislav Brkić (545.) u ulozi igrača i kapetana.

Na današnjoj press konferenciji Brkić je kazao da bh. momčad, iako igra na domaćem terenu, nema ulogu favorita.

''Međutim, pošto su obje momčadi oslabljene neigranjem najboljih igrača, možemo doći do pobjede, s obzirom na to podloga više ide na ruku našoj ekipi'', kazao je Brkić.

Češku će predstavljati Jiri Vesely, 131. igrač na ATP ljestvici, koji je najbolji ranking zabilježio 2015. godina kada je bio 35. igrač svijeta, zatim Thomas Machac (360.), Jonas Forejtek (560.), Jiri Lehecka (571.) i Dalibor Svrcina (1077.), a kapetan je Jaroslav Navratil.

Kapetan Češke je kazao je da je ovo je prilika za mlađe igrače da pokažu svoju kvalitetu. Dodao je da očekuje pobjedu svojih igrača, jer u bh. momčadi neće igrati najbolji tenisač.

Obje reprezentacije će nastupiti oslabljena bez najboljih igrača - BiH bez Damira Džumhura (88. ATP), a Češka bez Tomasa Berdycha (131. ATP).

Na Davis Cup ljestvici bolje je rangirana reprezentacije Češke na 13. mjestu, dok Bosna i Hercegovine zauzima 27. mjesto u konkurenciji 132 reprezentacije.

Ždrijeb mečeva bit će održan u petak u 12:00 sati u VIP salonu Gradske arene ''Husejin Samjlović''.

Kopirati
Drag cursor here to close