Kamberovića polje

Turnir prilika da naši mladi tenisači osvoje prve europske bodove

Zenički turnir se od samog početka nalazi u kalendaru Tennis Europe
Sport / Ostali sportovi | 30. 04. 2019. u 11:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su jučer završene dvodnevne kvalifikacije, danas na teniskim terenima na Kamberovića polje u Zenici počinje glavni dio jubilarnog, 20. juniorskog turnira za tenisače i tenisačice do 16 godina, koji će trajati do 5. svibnja.

Zenički turnir se, kako je na današnjoj konferenciji za novinare podsjetio direktor turnira Damir Kukić, od samog početka nalazi u kalendaru Tennis Europe te je stekao zavidan ugled u teniskom svijetu.

''Dvadeset godina nije mala stvar, pogotovo kada imamo u vidu probleme s financijama te tko je sve sudjelovao proteklih godina na ovom turniru. Imena poput Ane Ivanović, Dušana Lajovića, naših reprezentativaca Damira Džumhura, Mirze Bašića...dovoljno govori o našem turniru'', napomenuo je Kukić.

Zenički turnir je jedan od dva turnira do 16 godina koji se u Bosni i Hercegovini održavaju iz kalendara Tennis Europe.

''Ukupno imamo 80 sudionika iz 13 zemalja, od kojih je 32 igralo kvalifikacije. U ženskom dijelu glavnog turnira nastupit će 16 bh. tenisačica, a u muškom dijelu 13 dječaka. Ovi turniri i imaju svrhu da naši mladi tenisači i tenisačice, koji nemaju priliku često igrati, igraju u svojoj zemlji te osvoje prve europske bodove'', ističe članica Organizacionog odbora Azra Baručija-Koluh, koja je napomenula kako su zbog kiše prinuđeni korigirati satnicu mečeva.

Nositelji

Prva nositeljica je prošlogodišnja pobjednica Poljakinja Malwina Rowinska, dok je u muškom dijelu turnira prvi nositelj Grigory Shebekin iz Rusije.

Kopirati
Drag cursor here to close