Dedo, svaka čast :)

Čudesna priča Olimpijskih igara: Australac osvojio medalju sa 62 godine!

Hoy je na grlu Vassily de Lassos prvo osvojio srebro u ekipnom natjecanju, a potom i broncu u pojedinačnoj konkurenciji stigavši ukupno do svog šestog olimpijskog odličja na osmim olimpijskim igrama.
Sport / Ostali sportovi | 02. 08. 2021. u 23:32 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australski jahač Andrew Hoy posto je sa 62 godine najstariji osvajač olimpijske medalje u povijesti svoje zemlje nakon što je osvojio dvije medalje u eventingu, disciplini konjičkog sporta koja obuhvaća natjecanja u cross-countryju, dresuri i preskakanju prepona.

Hoy je na grlu Vassily de Lassos prvo osvojio srebro u ekipnom natjecanju, a potom i broncu u pojedinačnoj konkurenciji stigavši ukupno do svog šestog olimpijskog odličja na osmim olimpijskim igrama.

"Ovo je poseban trenutak, ne događa se često", kazao je Hoy koji je postao najstariji australski osvajač olimpijskog odličja. Do sada je rekord držao Bill Roycroft koji je u istoj disciplini na OI u Montrealu 1976. osvojio broncu kao 61-godišnjak.

"Ne dolazimo na prvenstva, posebno na Olimpijske igre, da bismo završili na četvrtom, petom ili šestom mjestu. Došli smo po medalju," dodao je Hoy posebno istaknuvši svoje grlo.

"Imam fantastičnog konja, Vassily de Lassos je jedan od najvećih svjetskih konja."

Hoy je debitirao na olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984. godine, a do sada je osvojio tri zlata, dva srebra i broncu.

"Kada sam se počeo baviti sportom, bio sam ponosan što sam bio najmlađi u timu", kazao je Hoy.

"Sada me sportaši u Olimpijskom selu pitaju što radim, jesam li službenik, a ja im kažem da nisam, sportaš sam", dodao je.

Australac je postao najstariji osvajač olimpijskog odličja nakon Švicarca Louisa Noverraza koji je u Meksiku 1968. godine osvojio srebro u jedrenju sa 66 godina.

Međutim, rekorder je švedski strijelac Oscar Swahn koji je na OI u Antwerpenu 1920. godine osvojio srebro sa 72 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close