Zverev kao zvijer

Ćorić bez polufinala US Opena; Mektić i Pavić protivnici u finalu parova!

Ćorić je odlično otvorio susret, dva je puta oduzimao servis Zverevu u prvom setu te ga riješio u svoju korist sa 6:1. Nakon toga njemački Rus se vratio na teren i kontrolirao susret.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2020. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Borna Ćorić morat će čekati novu priliku na Grand Slam turnirima

Borna Ćorić ipak nije izborio polufinale US Opena nakon što je s 3:1 u setovima poražen od vršnjaka Alexandera Zvereva. Nakon uvjerljivih 6:1 u prvom setu i breaka prednosti u drugom, Ćorić je iduća tri izgubio rezultatom 6:7, 6:7, 3:6.

Ćorić je odlično otvorio susret, dva je puta oduzimao servis Zverevu u prvom setu te ga riješio u svoju korist sa 6:1.

Nakon toga njemački Rus se vratio na teren i kontrolirao susret.

Drugi i treći set dobio je u tie-breaku, a Ćorić je propustio priliku za ranije okončanje drugog seta.

Veliku priliku Ćorić je imao i u petom gemu četvrtog seta kada je stigao do 0:40 na servis Zvereva, no nije iskoristio niti jednu od te tri vezane "break-lopte" kao niti još jednu prednost. Zverev je to znao iskoristiti, oduzeo je servis Ćoriću za vodstvo od 5:3, a onda prilikom servisa za meč iskoristio treću meč-loptu.

Ćoriću je ovo bio prvi nastup u četvrtfinalu nekog "grand slam" turnira, dok je Zverev drugi put stugao do polufinala. Prvi je igrao u siječnju ove godine na Australian Openu kada je izgubio od Austrijanca Dominica Thiema.

Zverev će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Španjolca Pabla Carrena i Kanađanina Denisa Šapovalova.

Nikola Mektić plasirao se finale muških parova na US Openu, on je s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom u polufinalu svladao Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Britanca Joea Salisburyja sa 7:6 (3), 6:4.

Za Mektića je ovo prvi ulazak u finale muških parova na nekom Grand Slam turniru, a do sada mu je najveći uspjeh bio polufinale Roland Garrosa 2018. kada je igrao s Austrijancem Alexanderom Peyom.

Ranije ove godine Mektić je osvojio naslov pobjednika na Australian Openu u konkurenciji mješovitih parova s Čehinjom Barborom Krejčikovom, dok je prije dvije godine igrao finale mješotivih parova u New Yorku s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

U finalu će Mekitć i Koolhof igrati protiv Mate Pavića i Brazilca Brune Soaresa, koji su sa 6:4 i 7:5 pobijedili Nizozemca Jean-Juliana Rojera i Rumunja Horijea Tecaua.

Pavić je dosada igrao u finalima muških parova na sva tri preostala "gramd slam" turnira, osvojio je Australian Open 2018., dok je gubio finala Wimbledona 2017. i Roland Garrosa 2018., a svaki put partner mu je bio Austrijanac Oliver Marach.

Kopirati
Drag cursor here to close