Otvoren turnir

DBG Open više je od manifestacije borilačke vještine i sportskog duha

Otvoren Međunarodni karate turnir 'DBG Open 2018'
Sport / Ostali sportovi | 15. 09. 2018. u 18:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / 

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ)Nevenko Herceg otvorio je u subotu, u Sportskoj dvorani u Čitluku, Međunarodni karate turnir "DBG Open 2018".

Zaželivši dobrodošlicu natjecateljima i posjetiteljima turnira, koji dolaze iz drugih država i drugih krajeva BiH, predsjednik županijske vlade podsjetio je da dolaze u županiju čiji su sportaši u mnogim disciplinama u samom europskom i svjetskom vrhu, osobito u borilačkim vještinama (karatašica juniorka Jelena Pehar, boksači Emil Markić i Damir Beljo).

Po njegovim riječima, Međunarodni karate turnir DBG Open više je od manifestacije borilačke vještine i sportskog duha.

Riječ je, kako je rekao Herceg, o događaju koji povezuje sport i tradicionalni način života u ovom kraju, a zajedno nude druženje i jačanje međusobnih veza i zajedništva.

''Dragi natjecatelji, treneri i suci, okupili ste se ovdje u Čitluku kako bi u pravom svjetlu pokazali svoju sportsku vještinu, fizičku i mentalnu spremnost, ali i ono što je u karateu posebno važno – poštovanje, kako samopoštovanje tako i poštovanje protivnika.
Vaši mečevi počinju sa rei i završavaju sa rei - s pozdravom poštovanja. I to je ono što treba preslikati u naš svakodnevni život, u sve sfere našeg života i rada'', poručio je Herceg.

''Turnir je već postao tradicionalni tako da ove godine imamo pet zemalja sudionica i preko 600 natjecatelja. Namjera nam je da turnir podignemo na veću razinu i tako omogućimo i predstavimo mladima zdraviji i kvalitentiji život kroz karate sport'', naveli su iz Organizacijskoga odbora Međunarodnog karate turnira "DBG Open 2018".

Kopirati
Drag cursor here to close