US Open

Čilić u 2. kolu na Stebea, Karlovića zaustavila ozljeda, ispali Thiem i Tsitsipas

U jedinom dosadašnjem dvoboju sa 28-godišnjim NIjemcem, odigranom 2012. u Wimbledonu, Čilić je slavio u četiri seta.
Sport / Ostali sportovi | 28. 08. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je u 1. kolu US Opena pobijedio Slovaka Martina Kližana sa 6-3, 6-2, 7-6 (6) u 2. kolu će za suparnika imati Nijemca Cedrik-Marcela Stebea (ATP - 256.).

Stebe je u glavni turnir ušao sa zaštićenim renkingom, zbog dugotrajnog izbivanja s terena nakon ozljede, a u 1. kolu je svladao srbijanskog tenisača Filipa Krajinovića sa 6-3, 4-6, 6-4, 7-6 (6). U jedinom dosadašnjem dvoboju sa 28-godišnjim NIjemcem, odigranom 2012. u Wimbledonu, Čilić je slavio u četiri seta, javlja Hina.

Na drugom Grand Slam turniru zaredom, a prvi put u karijeri na US Openu, četvrti tenisač svijeta Austrijanac Dominic Thiem završio je nastup u 1. kolu, u kojem ga je u utorak sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-2 svladao Talijan Thomas Fabbiano. Thiemovu sudbinu doživio je i 8. nositelj, Grk Stefanos Tsitsipas. Njega je sa 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7), 7-5 nadigrao Rus Andrej Rubljov, nedavni pobjednik nad Rogerom Federerom u Cincinnatiju.

Nijemac Alexander Zverev je nakon prednosti od dva seta protiv Moldavca Radua Albota, morao spašavati prolaz u 2. kolo, a na kraju je slavio u pet setova sa 6-1, 6-3, 3-6, 4-6, 6-2.

Karlovića zaustavila ozljeda leđa

Ivo Karlović neće pamtiti po dobrom svoj 15. nastup u glavnom ždrijebu US Opena, jer nije mogao ni završiti meč 1. kola protiv Francesa Tiafoea, kojemu je zbog bolova u donjem dijelu leđa bio prisiljen predati meč pri vodstvu 21-godišnjeg Amerikanca 6-2, 6-3, 1-2.

Od prvog udarca u meču vidjelo se da 40-godišnji "kralj asova" ne može normalno servirati, zbog nedostatka gipkosti u donjem dijelu leđa, a bolovi su ga sprečavali i u normalnom kretanju po terenu. U takvom stanju Karlović se nije mogao ravnopravno nositi s gotovo upola mlađim tenisačem, 45. na ATP ljestvici, koji mu je dvaput oduzeo servis u prvom i još jednom u drugom setu, javlja Hina.

Tijekom prvog seta Karlović je pozvao službenog liječnika i pokušao problem riješiti tabletama protiv bolova, ali njihovo djelovanje nije bilo djelotvorno. Karlović se borio koliko je mogao, na početku trećeg seta je čak došao i do jedine prilike za 'break' u meču, ali se Tiafoe izvukao servisom. Iako je poveo sa 2-1 u trećoj dionici meča, Karlović je shvatio da izlaganjem dodatnim naporima može samo pogoršati svoje stanje te je nakon 64 minute odlučio predati dvoboj.

Najstariji tenisač u ovogodišnjem ždrijebu US Opena je zbog istih problema prije tri tjedna bio prisiljen bez borbe predati dvoboj Španjolcu Felicianu Lopezu za ulazak u glavni turnir kanadskog Mastersa u Montrealu.

Donna Vekić u drugom kolu

Hrvatska tenisačica Donna Vekić u utorak je u 1. kolu US Opena u New Yorku pobijedila Nizozemku Richel Hogenkamp sa 7-6, 6-3.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv Estonke Kaie Kanepi koja je bila bolja od Njemice Tatjane Marije, javlja Hina.

Donna Vekić nalazi se na 23. poziciji na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak, a njena sljedeća protivnica Kanepi je 82.

Kopirati
Drag cursor here to close