ATP Moskva

Čilić prvi put u 2019. godini ušao u polufinale

Čiliću će ovo biti prvi nastup u polufinalu u 2019. godini te prvi nakon 14 mjeseci, odnosno od Cincinnatija u kolovozu prošle godine.
Sport / Ostali sportovi | 18. 10. 2019. u 21:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP turnira u Moskvi, on je u četvrtfinalu nadigrao Francuza Jeremyja Chardyja sa 6-4, 4-6, 7-6 (2) nakon dva sata i 21 minute igre.

Čiliću će ovo biti prvi nastup u polufinalu u 2019. godini te prvi nakon 14 mjeseci, odnosno od Cincinnatija u kolovozu prošle godine.

Do četvrte pobjede u šestom međusobnom susretu protiv Chardyja Čilić je stigao u dvoboju punom preokreta. U prvom je setu Chardy poveo sa 4-3 uz "break" samo da bi Čilić osvojio sljedeća tri gema od čega dva na servis Francuza, javlja Hina.

Za osvajanje drugog seta Chardyju je bio dovoljan "break" u trećoj igri te dionice, da bi treći set donio nekoliko preokreta. Čilić je poveo sa 3-0 samo da bi Chardy poravnao na 3-3 i imao "break-loptu" za vodstvo 4-3 koju nije iskoristio.

Potom je Čilić kod prednosti 4-3 imao četiri prilike za oduzimanje servisa Francuzu koje je propustio da bi o pobjedniku odlučivao "tie-break".

Čilić je bio uvjerljiv na svom početnom udarcu u odlučujućoj igri, a uspio je osvojiti i dva poena na Chardyjev servis. U polufinalu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Rusa Andreja Rubljova i Srbina Nikole Milojevića, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close