US Open

Čilić preko Goffina u četvrtfinale, ispao veliki Roger Federer!

Dvoboj Čilića i Goffina odigran je na preuređenom stadionu Louis Armstrong koji je za najboljeg hrvatskog tenisača već bio sretan dva dana prije, kad je protiv 19-godišnjeg Australca Alexa de Minaura uspio preokrenuti zaostatak od dva seta
Sport / Ostali sportovi | 04. 09. 2018. u 07:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Čilić je u dvoboju osmine finala US Opena pobijedio 10. tenisača svijeta Belgijca Davida Goffina sa 7-6 (6), 6-2, 6-4 nakon dva sata i 24 minute borbe te je izborio četvrtfinalni dvoboj protiv Japanca Keija Nishikorija.

Dvoboj Čilića i Goffina odigran je na preuređenom stadionu Louis Armstrong koji je za najboljeg hrvatskog tenisača već bio sretan dva dana prije, kad je protiv 19-godišnjeg Australca Alexa de Minaura uspio preokrenuti zaostatak od dva seta i nakon četverosatne iscrpljujuće borbe doći do pobjede.

"Sporo sam počeo, on je bio bolji. Ključno je bilo kad sam uspio doći do 'breaka' kod 4-5 i vratiti se u igru. Odlično sam odigrao kraj prvog seta. Nakon toga sam osjetio da je David usporio prvi servis, a nakon meča mi je rekao da je, nažalost, imao problema s ramenom.

Nije najbolje igrao u ta dva seta, ali ja sam držao svoj ritam, igrao dobro i sretan sam", proanalizirao je Marin dvoboj protiv Belgijca od kojeg je izgubio prva tri međusobna dvoboja, ali je ovom pobjedom izjednačio rezultat na 3-3.

Sljedeća Čilićeva prepreka na putu do trećeg polufinala na US Openu je dobro mu poznati suparnik, Japanac Kei Nishikori koji ima prednost od 8-6 u međusobnim dvobojima.

"Bilo je puno velikih mečeva protiv njega, pogotovo ovdje na US Openu. Ovo će nam biti četvrti dvoboj ovdje".

Nishikori je skupio više pobjeda ukupno, ali Marin u mečevima na Grand Slam turnirima vodi sa 3-1, na US Openu 2-1. Naravno, vječno urezana u sjećanje je pobjeda u finalu US Opena 2014. godine, kad je hrvatski tenisač osvojio svoj prvi, zasada i jedini Grand Slam trofej.

Nishikori je ostao na tom jednom finalu. Jedinu pobjedu nad Čilićem u dvobojima na tri osvojena seta ostvario je 2010. u 2. kolu US Opena, kad je slavio u pet setova, javila je Hina.

Millman bez milosti za Federera

Inače, veliko iznenađenje napravio je australski tenisač John Millman, eliminiravši na Arthur Ashe Stadiumu slavnog Rogera Federara u četiri seta (3-6, 7-5, 7-6, 7-6 ).

Može se kazati kako je ovo vjerojatno najveća pobjeda u karijeri 29-godišnjeg Australca, koji je prvi put igrao u četvrtom kolu nekog Grand Slam turnira i ovom pobjedom prvi put se probio u neko četvrtfinale velikih turnira.

Zanimljivo je da Federer do ovoga meča nije izgubio nijedan set i činilo se da će lako proći u finale US Opena. Padali su pred njegovim udarcima redom Yoshihito Nishioka, Benoit Paire i Nick Kyrgios, a onda je Millman (55. igrač na svijetu) pronašao recept za 37-godišnjeg Švicarca, inače 20-strukog osvajača Grand Slam naslova.

John Millman tako je postao prvi australski tenisač koji je pobijedio Rogera Federera na jednom Grand Slamu tamo još od Patricka Raftera 1999. godine.

Millmanov naredni protivnik je Novak Đoković, koji je u četvrtom kolu svladao Sousu iz Portugala u tri seta (6-3, 6-4, 6-3).

Ukoliko Đoković prođe Australca, a Čilić pobijedi Nishikorija, čeka ih u poluzavršnici US Opena još jedan međusobni ogled.

U gornjem dijelu ždrijeba Nadal u četvrtfinalu ide na Thiema, dok će se del Potro ogledati s Isnerom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close