Vidjelo se i osjetilo

Čilić: Ovo smo sanjali, idemo na pivo

U polufinalu su Marin i Ivan bili bolji od novozelandske kombinacije Michael Venus-Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre.
Sport / Ostali sportovi | 29. 07. 2021. u 12:06 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan je provjereno ime barem kada su u pitanju parovi. Osvajao je najveće turnire, Roland Garros, Australian Open, u miksu je dodao i Wimbledon. S druge strane Marin je i dalje fokusiran na singl, osvojio je US Open, dva puta još bio u finalu Australian Opena i Wimbledona. Nije previše igrao parove, najviše u Davis Cupu. Međutim, poznaju se već jako dugo, trenirali su skupa, obiteljski su povezani, nije bilo potrebno previše vremena za uigravanje. Vidjelo se i osjetilo na terenu. Najteži posao su imali u četvrtfinalu kada su nadoknadili set i break zaostatka protiv jake kombinacije, Murray/Salisbury. 

- Apsolutno je to meč koji nam je omogućio medalju. Oni su najjači par s kojima smo ikad igrali, a igrali smo i s Francuzima Mahutom i Herbertom, koje su oni razmontirali u Tokiju. Bio je najteži meč koji smo igrali i koliko je bilo bitno proći taj meč, izjavio je Marin, koji uz Grand Slam naslov i naslov u Davis Cupu ima i olimpijsku medalju.

U polufinalu su Marin i Ivan bili bolji od novozelandske kombinacije Michael Venus-Marcus Daniell sa 6-2, 6-2 poslije sat i 15 minuta igre.

- Po ovo smo došli ovdje i ovo smo sanjali. Ovo je nedostajalo u našoj kolekciji svih naših uspjeha. Pogotovo što smo zajedno ušli u olimpijsko finale. Nemamo riječi, san snova, apsolutno smo ponosni. Pokazali smo kakvu moć imamo i kakav smo fenomenalan tim", rekao je Čilić za HRT nakon meča.

Rezultatski izgleda jednostavno, ali na terenu to nije bilo tako. Bili smo jako dobri u ključnim trenucima. Sretni smo i ponosni, medalja je tu. Sretan sam što sam ovo podijelio sa svojim kumom i najboljim prijateljem, dodao je Ivan Dodig. 

U finalu će Ivan i Marin igrati protiv prvih nositelja Mektića i Pavića koji su opravdali očekivanja i našli se tamo gdje su mnogi vidjeli i prije početka Igara. Ništa neobično jer se radi o najboljem paru današnjice u svijetu tenisa. Mektić i Pavić su nadigrali Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena te su zajedno sa Čilićem i Dodigom kreirali nešto što se posljednji put dogodilo 1908. godine u finalu olimpijskog turnira. Točnije, samo dva puta u povijesti se dogodilo da u finalu igraju tenisači iz iste zemlje. Prvi put kad su 1904. godine na cijelom turniru sudjelovali samo američki parovi i drugi put četiri godine kasnije, kada su Britanci osvojili sve medalje u konkurenciji parova iz osam zemalja. 

- Mi smo svi super prijatelji, veliki prijatelji, znamo se u reprezentaciji dugo godina. Kad izađemo na teren, dat ćemo maksimum", rekao je Dodig, a Čilić dodao: 

- Ali, prije toga jedno pivo večeras zajedničko.

Kopirati
Drag cursor here to close