Marin do kraja u Sankt Peterburgu

Čilić: Naslov za sina Vitu

" Ovo mi posebno znači u ovoj fazi karijere s dva sina. Ovaj trofej posvećujem svom sinu Vitu! St. Peterburg je jedan od najljepših gradova na svijetu, hvala svim sponzorima i organizatorima, nije nam bilo lako s COVID-om...
Sport / Ostali sportovi | 31. 10. 2021. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobrim dijelom sezona je bila skromna. Međutim, u završnici je Marin uspio stvari koliko toliko popraviti. U Moskvi je igrao finale, tjedan dana kasnije je otišao korak dalje. U finalu dvoranskog ATP turnir u Sankt Peterburgu, Čilić je nakon velike borbe savladao Amerikanca Taylora Fritza 7-6(3), 4-6, 6-4, za dvadeseti naslov u karijeri.

"Veliko mi je zadovoljstvo nastupati u Rusiji, već sam to rekao. Imam ovdje veliku podršku, uživancija je igrati, bilo mi je veliko zadovoljstvo i nadam se da su i navijači uživali u mečevima. Nakon Moskve odigrati ovdje 5 mečeva protiv teških protivnika, okrenuti ono protiv Khachanova, pa u tri seta dobiti Bautistu, jako sam ponosan što sam sve izdržao" rekao je nakon meča Marin koji je naslov posvetio svom sinu Viti.

"Ovo mi posebno znači u ovoj fazi karijere s dva sina. Ovaj trofej posvećujem svom sinu Vitu! St. Peterburg je jedan od najljepših gradova na svijetu, hvala svim sponzorima i organizatorima, nije nam bilo lako s COVID-om, ali ovaj tjedan smo se svi zabavili. Hvala svim navijačima na podršci, sigurno se vraćam ovdje", naglasio je Čilić koji je ove godine još slavio na travnatoj podlozi u Stuttgartu.

Finale Sankt Peterburga je bilo poprilično zanimljivo, neizvjesno. Čilić je imao 5-2 u prvom setu, kojeg je na kraju dobio tek u tie breaku.

U drugom setu Čilić je dva puta dolazio do prednosti breaka. Odmah na startu i kod 2-2, ali u oba slučaja Fritz je odmah u idućem gemu brisao zaostatak, a kod vodstva 5-4 Amerikanac je iskoristio prvu set loptu za 1-1.

U trećem setu Fritz je napravio break za 3-1, ali ga je Čilić odmah vratio. U nastavku ključnog seta Fritz je stalno prijetio i bio milimetrima blizu novog breaka i potvrde pobjede. Ali, Čilić je sve spasio i potom kod 4-4 napravio break kojeg je potvrdio lakim servis gemom za konačnu pobjedu.

Čilić je drugi put u karijeri osvojio Sankt Peterburg. Prvi put je na ovom turniru slavio 2011. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close