ATP

Čilić ostao treći, Nadal na vrhu

Marin Čilić nakon turnira u Miamiju ima samo 60 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem, Nijemcem Alexanderom Zverevom.
Sport / Ostali sportovi | 02. 04. 2018. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući plasmanu u četvrtfinale turnira Masters 1000 serije u Miamiju hrvatski tenisač Borna Ćorić prvi put se probio među 30 najboljih tenisača svijeta i nalazi se na 28. mjestu pojedinačne ATP ljestvice objavljene u ponedjeljak, na kojoj se Marin Čilić zadržao na trećem mjestu, a Rafael Nadal je na vrhu zamijenio Rogera Federera.

Švicarac nije uspio otići dalje od 2. kola u Miamiju, gdje je prošle godine osvojio naslov, što ga je koštalo gubitka prvog mjesta na kojem je u karijeri proveo 308 tjedana. Rafael Nadal će na čelu ljestvice ostati najmanje tri tjedna, a da bi se zadržao i dalje na vrhu morat će redom obraniti naslove na turnirima u Monte Carlu, Barceloni i Madridu. Ne uspije li samo na jednom od njih to učiniti, Federer će se vratiti na prvo mjesto.

Marin Čilić nakon turnira u Miamiju ima samo 60 bodova prednosti pred najbližim pratiteljem, Nijemcem Alexanderom Zverevom, koji bi preskočio da je uspio pobijediti Johna Isnera u finalu Miami Opena. Amerikanac se zahvaljujući prvom naslovu na turnirima Masters 1000 serije vratio među desetoricu najboljih tenisača svijeta, a devetim mjestom je izjednačio najbolji renking u karijeri.

Osim Čilića i Ćorića, od hrvatskih tenisača se među sto najboljih još drži Ivo Karlović na 88. mjestu, a u Top 200 još je samo Viktor Galović koji je na 191. poziciji.

U konkurenciji parova Splićanin Mate Pavić došao je do renkinga karijere, popevši se na treće mjesto, iza vodećeg dvojca Melo - Kubot za kojima zaostaje 1.460 bodova. Pavić je s Austrijancem Oliverom Marachom još uvijek prvi po broju osvojenih bodova (3.430) u ovoj godini, ispred Amerikanaca Boba i Mikea Bryana (2.665).

Kopirati
Drag cursor here to close