Zaredao s porazima

Čilić nakon Tokija ekspresno ispao i u Šangaju

Čilić je nakon više od dva sata igre izgubio od Čileanca Nicolasa Jarryja sa 6:2, 6:7 (6) i 5:7.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2018. u 17:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je osminu finala ATP turnira u Šangaju izborio Borna Ćorić, isto nije pošlo za rukom najboljem hrvatskom tenisaču Marinu Čiliću, koji je zaključio svoj nastup neočekivanim porazom u drugom kolu.

Čilić je nakon više od dva sata igre izgubio od Čileanca Nicolasa Jarryja sa 6:2, 6:7 (6) i 5:7. Tako se, nakon ispadanja u prvom kolu Tokija, i na drugom turniru zaredom oprostio u prvom nastupu. Uključujući Davis Cup i poraz od Querreyja u Zadru, upisao je tri poraza u nizu, javlja HRT.

Najbolji hrvatski tenisač je protiv 22-godišnjeg Čileanca imao vodstvo 1:0 u setovima, dvije meč lopte u drugom setu, te servis za meč u trećem setu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu nad 48. tenisačem svijeta.

Čilić, koji je kao peti nositelj bio slobodan u prvom kolu, odlično je otvorio meč. Uz rani break poveo je 3:0, a potom kod rezultata 5:2 još jednom oduzeo servis suparniku i nakon svega 26 minuta igre poveo 1:0 u setovima.

U drugom setu 198 cm visoki Čileanac je zaigrao daleko bolje i uspješno je branio svoj servis. Čilić je kod rezultata 3:2 imao break-loptu za vodstvo 4:2, a pri vodstvu 5:4 i meč loptu, ali je Jarry sve izvukao i dogurao set do 13. igre.

Prvi hrvatski reket je u tie-breaku kod rezultata 6:5 imao i drugu meč loptu, nažalost niti ovu nije iskoristio. Čileanac je potom nanizao tri poena osvojivši set rezultatom 8:6, javlja HRT.

U odlučujućem, trećem setu Čileanac se držao do rezultata 2:2, tada je najbolji hrvatski tenisač načinio break, poveo 4:2 i činilo se kako će mirno privesti meč kraju. Nažalost, pri vodstvu 5:4 servirao je za meč i nije iskoristio priliku.

Neobjašnjivo je pao izgubivši tri gema u nizu za veliki preokret i pobjedu mladog Čileanca, koji će u osmini finala igrati protiv boljeg iz susreta Talijana Andreasa Seppija i Britanca Kylea Edmunda.

Kopirati
Drag cursor here to close