Nakon US Opena osvojio i Davis Cup

VIDEO | Čilić: Jedan od najljepših trenutaka moje karijere

"Izgubili smo od bolje momčadi. Otišli smo im čestitati u svlačionicu i mislim da su prelijepi pobjednici. Skromni u pobjedi i porazu", podsjetio je francuske novinare Noah koji se oprašta od reprezentacije i Davis Cupa.
Sport / Ostali sportovi | 25. 11. 2018. u 22:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davis Cup ovakav kakav ga većina pamti odlazi u povijest. I ljubitelji tenisa nisu mogli zamisliti bolji "oproštaj". U fenomenalnoj atmosferi ispunjenog stadiona Pierre-Mauroy, Hrvatska je svladala Francusku 3:1.

Treći, odlučujući bod osigurao je Marin Čilić. Marin je debitirao za reprezentaciju u Davis Cupu 2006. godine, dobio je priliku protiv Stefana Koubeka u petom meču, Hrvatska je već nakon dva dana osigurala trijumf. Od tada do danas bilo je velikih mečeva, pobjeda, poraza. U Zadru je izgubio od Sama Querreya, od Del Potra u finalu prije dvije godine. Taj je posebno težak. Poraz koji je nekako bolio sve do današnjeg slavlja.

"Ovo je definitivno jedan od najljepših trenutaka moje karijere, želim se zahvaliti i Borni i cijelom timu, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Odigrao sam fenomenalno u petak, to mi je dalo samopouzdanja za danas. Morao sam i danas odigrati fenomenalno, bio je snažan prisitak, ali i danas sam odigrao zaista strašan meč i zasluženo pobijedio", govorio je nakon meča Marin koji je priznao kako ga izbor Lucasa Pouillea nije iznenadio,

"Imali smo osjećaj da će Pouille igrati, imao je dobru sezonu. Igrao je jako dobro, ali ja sam bio mrvicu bolju i zasluženo pobijedio. Osjećaj je nevjerojatan, na osvaja se Davis Cup svaki dan", dodao je Čilić koji nakon današnje pobjede ima omjer u Davis Cupu 39:17, na zemljanoj podlozi 17:8.
 

Noah: Hrvatska je zaslužila pobjedu

 
Hrvatska nije iznevjerila tradiciju, barem kada su u pitanju Francuzi i domaći teren u Davis Cupu. Prije četiri godine Francuska je izgubila na domaćem terenu od Švicarske, igralo se na zemlji. 2002. godine Francuska je ugostila Ruse u Bercyju na zemlji, poraženi su 2:3 u dramatičnom petom meču. Tada je to bilo veliko iznenađenje, baš kao i 1999. godine.

Koban je bio Mark Philippoussis, Australija je uzela trofej. Prije toga još tamo 1982. godine, John McEnroe, Gene Mayer i Peter Fleming su posao završili u prva dva dana. Hrvatska se pobrinula da bude pet od pet na zemlji. A Francuzi su se nadali da bi podloga trebala biti njihov najveći adut. Nisu pogodili, baš kao što nisu s izborom igrača. Na kraju je Yannick Noah priznao.

"Izgubili smo od bolje momčadi. Otišli smo im čestitati u svlačionicu i mislim da su prelijepi pobjednici. Skromni u pobjedi i porazu. Zaslužili su pobijediti, Realno ako ste gledali mečeve naših igrača, niste mogli vidjeti da su pobjeđivali tenisače koji su među pet, deset u svijetu. Svi znamo što je napravio Monfils u Zadru, Gasquet je bio povrijeđen, Hrvatska je imala sedmog i dvanaestog u svijetu", podsjetio je francuske novinare Noah Yannick koji se oprašta od reprezentacije i Davis Cupa.

 
"Rekao sam igračima da igraju naredne godine, ali znamo da nikada to više neće biti ovaj Davis Cup. Stvarno se nadam da neće nazvati Davis Cup, jer neće biti Davis Cup. Oni koji nam govore da nam lažu. Rekao sam to predsjedniku ITF-a", zaključio je Noah.

Hrvatski tenisači, osvajači Davis Cupa, dolaze u Zagreb u ponedjeljak gdje će se njima u čast organizirati doček na Trgu bana Jelačića.

Hrvatska reprezentacija će u zračnu luku dr. Franjo Tuđman sletjeti u 14.20, njihov dolazak na Trg očekuje se u 15 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close